Saturday, December 11, 2010

KLIMS 2010



Since ari Selasa lepas adalah Awal Muharam, oh yer selamat tahun baru 1432H! plan pon dah lame ngan si Beh & Ustaz so kitaorang pon gi ler tengok pameran keter nih yang berlangsung kat pwtc. Hmm motif utama nak tengok keter2 baru termasuk laa bumblebee dan batmobile. Agak ramai gak yang datang hmm pack laa gak..bile sampai dalam x banyak pon keter2 baru yang ade pon yang current model.

Exibit Proton pehh canggih gak model2 pon sopan...heheh model2 keter pahlawan memang terbaik.. hemsem2 belaka. More interactive compare to others. Bila dah ramai gambo yang aku amik bertukar dari model keter ke model2 sebelah keter hahahh. At lease dapat aku buat latihan mengambil gambor heheh rugi lak x bawak dslr heheh tapi pakai lumix dengan lense leica pon dah cun dah... heheh.


Agak boring bila dah ramai orang.. nak test duduk ade yang duduk sampai kena tunggu orang bukak pintu laa ape laa.. tapi disebabkan model2 yang manis2 wa pon layan yang nih laa hehehe... Bumblebee memang best tapi cam biasa laa nak amek gambo ade charges nyer hahah... next nak ushar Bat mobile. Macam haram bukannyer nampak real pun walaupon replica siap ade nampak roda trolly lagi hahah tuu pon nak charge orang amik gambo bullshit laa... baik x payah tipo orang cam ni... other that that.. kali nih KLIMS agak boring compare previous one... banyak goodie bag banyak keter dan senang nak amek gambo heheh... hopefully next comming KLIMS lagi best laa hehe..

Mira Exo trip to Rompin - EOCM YEG 2010

Kali nih aku join trip Year End Gathering with Exora Owners Club Malaysia ke Summerset Rompin Pahang. This was my frist time menjelajah ke area Rompin hahah banyak gak sebenarnya tempat menarik kat Malaysia nih aku x gi lagi rupanye hahah.. Anyway trip kali nih aku bawak gak Mem & My Hero Hindustant yang x sabar2 nak mandi swimming pool.

Seawal jam 615 am aku dah shoot off dari umah menuju ke petronas nkve damansara untuk pickup stikcers and ape2 yang patut. Lepas tuh kitaorang shoot off ke Petronas Gombak Mrr2 untuk berkumpul serta mendengar taklimat konvoi. Ade dekat 50 buah Exora telah menyeliputi sebahagian besar pertonas nih hahaha.. Kali nih aku diberi mandat oleh Marshall EOCM untuk jadi Back Marker no 3 bagi mengawasi serta menerima dan menyampai arahan Zero car bagi melancarkan lagi konvoi besar nih.
Lepas doa selamat oleh sedara Robodin, konvoi mula bergerak.. huh keadaan agak x berapa nak sync mungkin kebanyakkan exorians exicted lagi pon masing2 bawak family. Hanya di LPT konvoi bergerak cantik di kawal oleh Hot Chicks/ Cars yang bertugas bersungguh. Next main pit stop yang kami berhenti adalah di RNR Gambang dan disini kami telah di sponsor oleh Nestle dengan pemberian minumam nescafe percuma.. minom sampai kembong hahahah... Lunch kat sini topup minyak.. top up nikotin, tuko pampes.. buang ape patut then konvoi shoot off ke Bandar Muadzam Shah. Konvoi bergerak lancar setelah persimpangan utama gambang telah dikawal oleh geng2 lanun rawang yang hati kering giler.. beberapa insiden blok lori, potong konvoi dengan skill rally serta menghambat ahli2 konvoi untuk menambah kelajuan sumenyer keje2 hot car nih.. tahniah! walaupon paha anda dicubit oleh moksu yang gerun dengan pemanduan anda.

Konvoi bergabung dengan geng southern reigion heheh meriah gak.. dan konvoi mula slow dan mengantuk hahah dah ler sepanjang jalan hujan dan kali nih di kawal oleh pdrm hahah.. kali nih konvoi dah jadi 91 buah exo menuju ke Summerset Rompin sejauh 50Km ++. Sampai di Summerset kami disambut dengan lambaian moksu2 EasternReigion. Pickup kunci dan goodie bag pehhh time kasih sponsor! berbaloi2 hahah...

Alhamdulillah hujan pon dah berhenti leh arr anak aku nih gi swimming... pehh pool dia besor dan terbaik.. aku apo laie gi menembak laa.. tepi pantai, sekitar pool dan juga resor yang lebih mirip kepada bangunan inggeris lama (collonial). Malam tuh kami disajikan dengan makan malam yang enak.. kambeng panggang, acara tukar hadiah, cabutan bertuah hahah besor gak hemper aku hahah... dan juga acara aku cinta padamu heheh nasib baik bini aku balik bilik dah.. so aku pon menggunakan bunge ros yang telah dibekalkan untuk tujuan gi TT Larut malam hahahar... TT sekitar jam 1130 hampir kesemua ahli EOCM YEG turun TT haha ade gak x turun mungkin penat ataupon ade acara laki bini.. maklum laa bilik hotel yang cantik.

Pagi di Summerset nih memang menarik.. dengan angin laut cina selatan serta suasana hutan hujan tropikanya.. Pehh anak aku lak bangun trus nak repeat lagi mandi swimming pool disamping kami join sukaneka dan acara penutup iaitu amek gambo ramai2.
Kami sekeluarga checkout jam1230 lepas menikmati nasi ayam pehh sedap oo.. yang dibekalkan oleh ER. Kali nih aku melalui jalan2 sekitar muadzam, serting, kuala pilah, senawang - shah alam. Journey 3 -4 jam hmm cuma jalan je bumppy siket.. tapi suspension tunned by lotus aku xde laa rase sangat bumppy tuh..

Huh x sabor nak join other trip dengar citer YEG thn depan kat Southern Reigion hmm mane laa plak ek?

Thursday, December 02, 2010

EOCM YEG @ Kuala Rompin - The Journey Begins

Huh ade 2 hari lagi nih nak wat persiapan ke Summerset Kuala Rompin Pahang. Ni kali pertama aku bawak Mem & hero hindustant aku nih join Year End Gathering by Exora Owner Club Malaysia. Dengar citer ade dekat 50 buah Exora dari Central Reigion bakal menyerang Petronas Gombak (MRR2) pada pagi sabtu nih sebelum berkonvoi beramai2 ke Bandar Muadzam Shah. Dari situ akan bergabung dengan Eastern Reigion & Southern Reigoin untuk same2 berkonvoi ke Summerset Resort Kuala Rompin Pahang dengan bantuan Rider2 dan PDRM. Hot news, ceo proton pon nak join gak hehe kedatangan beliau amatlah dialu2kan... tak lupa gak pada reporter² yang akan join trip nih. Check it out soon!..

Credits to Uso8 pasal pinjamkan aku handy dia.. so nak kena pakai callsign dia laa hehe.

Papa Romeo November Alfa Mikey.. Cheriooo..





Tuesday, November 30, 2010

Mira Exo @ Dori2 Autoworks


Mira aku mula menjangkau umur 6 bulan lebey hmm dah pandai lari skrg nih hehehe.. untuk menambahkan kelazatan belari serta meningkatkan lagi respon pada sensor minyak untuk daya kemahuan pelanggan untuk mencapai kelajuan yang dikehendakkan, aku pon telah termakan racun anak sedara aku (aku kenal pon masa join kelab nih laa hahah) untuk throttle body serta senor minyak diberi sentuhan oleh En Shaiful dari Dori² Motorsports. Sebelum nih aku dah test exo zamsurvey yang lazat dan mencapai keinzalan aku bila aku menekan pedal minyak exo flat white nyer (dia dah upgrade second phase tukor cam pulley).

So untuk peringkat pertama.. err xtually aku dah buat setting nih kat janda lama aku dulu waja campro tuh. Tapi untuk tatapan umum aku post laa kat sini pasal aku bangge barang2 proton yang digunakan memang memeranjatkan aku hahaha :P


Nih adalah Throttle body exora. Cube perhatikan bebetul pehhhh MADE IN GERMANY tuhhh. Dengar ura2 lebey kurang cam bmw nyer barang heheh.


Ini ialah gambo ruangan henjen campro cps aku hehehe banyak wayar grounding hehe banyak ruang laie maybe leh masut Bolt on Turbo kut heheheheheh.


Dan ini hasilnyer heheh(xberani oo laju rase ringan jerk). Pedel tekan lebey kurang cam effort less laa heheh tekan siket dah pegi terutama throttle response yang lebih baik dari sebelumnya. Nih baru fasa pertama hehehe rega dalam RM90.00 untuk urusan ini. Leh laa ke kedai Dori2 Autoworks nih kat err Subang ape ntah nanti aku update locationnyer ar.. so far alhamdulillah xde problem lagi dan dah ramai geng cps dah buat bende nih hehe.

Friday, November 19, 2010

Cara2 berjimat kat opis



Dah nak penghujung bulan... keadaan pasaran matawang pon ditutup bercampur-campur dan kengkadang tuh merbahaya kepada bot-bot kecil. Dari dapur camping aku nih berhabuk kat rumah ye arr nak gi camping ntah bile plan punya plan.. last2 err x leh arr bini aku due blan nih truss cancel..disamping tong gas aku yang dah meningkat usianya.. lebih baik aku guna untuk masak makanan kat opis hahah at lease jimat siket perbelanjaan tengahari. Kali nih aku dan penunggu bilik seber memulakan operasi lunch jumaat nih dengan ala kadar jerk... tuh pon si Nusin join skali.. hahah kalo berjaya next week menu lain lak..



Menu hari ni Nasi putih + planta, sambal udang (siot xde udang aku ingat ade udang dalam tin... tipah tertipu) dan sardin. Hehehe slamat menjamu selera!

p/s: Nih kalo bleh aku nak tanam sayur hidroponik kat bilik seber nih.. paling sesuai tanaman strawberi, anggur mahupun salad haha.

Saturday, October 16, 2010

Ngetest posting dari iphone


Firstly many thanks to me wife pasal hadiahkan hubby dia ni gadget ni. Hmm masak laa aku ujung tahun ni sure dia mintak memacam huhu.

Wednesday, October 06, 2010

Mira Exo @ Fraser's Hill

Dah lame aku x ikut knovoi, kali nih aku berkonvoi bersama mira exora aku mendaki bukit fraser. Misi kali nih bersama2 ahli exorian beraya kat fraser's hill hahah. Sperti yang dijanjikan, hari sabtu 2 oct 2010 aku bersama mira, crocx and bae (bini aku xmo ikut hahah segan siket orangnyer) antara yang paling awal tunggu kat R&R elmina. Pehh x menahan tok penghulu pon aku call lom kuar rumah lagi hahah. Lam 7.15 pagi kami mulakan perjalanan dari R&R Elmina ke Dataran Kuala Kubu Bharu tempat berkumpul secara rasmi.


0830 acara pendaftaran, suai kenal, menempek stiker dan briefing dari marshall ezanee dan bro asnor dari segi arahan pemanduan dan peraturan perjalanan supaya semuannya selamat. Majlis juga di sertai dengan doa oleh bro SBK bagi merestui aktiviti kali nih.


09.00 ++ acara medaki bukit fraser. Di awasi oleh marshall2 dan tonto2 yang baru dapat walkie talkie heheh.. Konvoi bergerak dengan selesa di pintas oleh exo media dari RTM. Insyallah kuar tv ooo hehehe.. Dalam 1030 sampai ke gate untuk ke bukit fraser. Since gate bukak 11.00 am so leh lepak amek gambo muntah dan segarkan diri untuk melayan lap tak hengat punya sejauh 3 kilo jerk..


Selesai acara mendaki maka tibalah kat bukit fraser. Since ada 73 buah Proton Exora tengah baiek mendaki dan jalan agak kecik so kami di minta melalui keseluruhan bukit fraser sebelum parking dekat area dewan tuh haha ok gak tuh at lease tau gak ape ade kat sini.


Dah sampe ape lagi acara amek gambo laa dan disusuli dengan acara makan yang mewah. Since makanan pon port luck so banyak ler pehhhh.. dah ler sejuk.. sure lapor giler hahah sambil tuh layan sembang sampai lapor balik hahahaha..



Since acara pon abis around 230 lebey so ade about 1 hrs plus untuk lepak kat atas since the next gate untuk turun adalah kul 4 pm. So lepas segarkan diri kat masjid, solat laa tido laa mandi laa then lepak membeli belah kat kedai cenderahati emm budak eocm gak so dapat ler diskaun hahah... peh tuh apo laie layan lap sampai KKB huhu... Before that singgah kat tepi empangan for sesi fotography haha. Balik laa ikut jalan hala ke rawang sekali jem tak hengat 2 jam aku sangkut kat situ pehhhhh giler laa.. tapi event kali nih memang best. Insyallah will join another trip to East Cost for year end Trip huhu!

Check This out..

There was an error in this gadget