Thursday, September 30, 2010

Menggodek Lookato




Pebende tuh Lookato? hmm Lokatoo nih alat navigasi yang aku dapat masa aku beli exora dulu. Hmm tapi aku nih jenis suke nak explore lagi ape bende nih boleh buat. Ye la dah ler OS Win ce 6 tuhh aiseh kali nih aku citer teknikal siket. Serba sedikit mengenai alat nih selain dapat membantu menunjuk arah (macam haram asyik salah je jalan hahah dah ler jalan sume jauh belake) ade function2 lain yang aku lom discover. Eversince bende nih kalo on jer trus masuk main menu yang telah disetkan. So aku menggiatkan diri dalam forum eocm dan ip mart mahu pun low yatt untuk mengushar cam ner cara depa hack bende nih. Alhamdulillah berkat bertanya dan skodeng disetiap ruang2 tingkap forum aku berjaya crack lookato nih untuk membolehkan Papagox5se mengambil alih tugas navigasi.

Garmin? aku dah biasa pakai boring dah so now try yang baru. Smalam masa aku jumpe bebudak eocm, si raymie ade plak terbawak dia punya gps pehhh terliur aku tgk dia punya dah kena hack heheh so apa laie aku pon meriki blog budak eocm nih banyak dia ajar cam ner. Petang tadi aku berjaya mengupload lauchpad aku hehe lebih bergaya laa lepas nih. Aku pon dah berjaya menginstall papagox5se dan tadi baru je selesai download application lain untuk lookato aku nih.


Sok aku update camer rasenyer menggodek Lookato ni. To those proton owners yang dapat gps nih jgn ler buang heheh leh pakai hmm banyak kegunaanya heheh...

Hmm next project aku nak gi ushar kat jalan pasar mau cari cable untuk wireless reverse cam atau cable nyer.. hmm maybe DIY sendiri kut..

my credit to Jimon

Monday, September 13, 2010

Raya di "Perantauan" Finale

2nd Raya hmm ingatkan nak gi serang umah sape2 yang ade hahah skali mostly banyak balik kg so apa lagi gi jenjalan and time nih laa KL lengang layan laa KLCC huhu siap leh auto cruise kat fedral highway tuhhh... hmm kul 11 dah sampe xde orang sangat parking pon senang hahah kire ok laa menjamu mata ada gak yang membeli tuh hahaha... Pehh sekali dah masuk tengahari perghhh ramai giler mat indons, banglas and pekerja2 asing yang membuatkan aku satu family dah rasa terasing di negara sendiri haha dam macam beraya diperantauan hahah.

heheh auto crusie tuhhh hahah mana dapek time2 biasa haha

First time si Dzarin Syazalia nih outing hahah trus gi KLCC tuh

Amcam x percaye ke? haha harap bendera jer Malaysia tapi yang ade nih hahah lu pikir laa sendiri hahahah.

Masuk 3rd day raya hehe perut aku wat hal hahah nak kata terkejut makan xde laks haha nih mesti kat umah sesape aku gi beraya makan dengan penuh sopan nih hahah.. Nasib baik dapat ayaq nyoq haha alhamdulillah settle gak pewot aku nih. Raye ke 3 nih The Parit Buntaq Conspiracy nyer team turun hahah dan bakal menyerang umah sedara mara kat KL hahaha. Depa tala umah kami dulu.. Meriah ler siket raye aku tahun nih dapat gak beraye ngan anak2 sedara aku yang gile2 nih hahah.

P/s: Gambaq depa membelasah x dapat di upload atas sebab2 ancaman yang bakal di hadapi kepada kuih2 raya dan sate2 serta ketupat rendang.

Atas sebab2 boring aku dikala raya so apa lagi gi laa print out gambor2 raya haha slalu x pernah print kali nih aku print hahah bangge gak aku dengan hasil nyer heheh :)

heheh tuu ler baju rayer aku tahun nih heheh ready made je pon hahah beli kat kompleks pkns jerk.. wife aku cam besa laa mesti high taste heheh sure laa kat jackel hahah. Ape pon.. Selamat Hari Raye Aidilfitri Maaf Zahir batin again dari kami sekeluarga!


Raya di "Perantauan" ep 1

Tahun nih aku sefamily x dapat balik raya kat kampung oleh kerana bini aku yang baru selesai sesi pantang memantang yang jatuh pada raya ke2. Di pagi hari raya tahun nih cam biasa laa solat kat Masjid International @ Negeri Smallville Shah Alam. Aku pon sebahagian dari warga2 internasional yang turut bersolat sunat aidilfitri kat sini. Tapi ape pon ade gak geng2 aku yang xbalik raya dapat gak aku jumpa pagi tuh.


A day before raya hmm x tau nak pi mana hahaha last2 aku rasa nak pi basuh mira exora aku and since bulan puasa lagi mana ade kedai bukak except yang machine wash nyer hahah kat sg pinang klang... pehhh ramai ooo dah lak tuh naik rega demm dulu 5 hengget ari tuh plak dia naik 7 hengget hahaha...Malam raya kat sini cam biasa laa sebok dok wat ketupat palas rendang dan macam2 lagi pada tahap ala kadar je. Basic things for raya je xde nyer nak prepare sate ka kambeng golek ka hhahah.. Tahun nih gak aku geram x dapat letupkan air bom hahah budak2 lain dengan riang gembira letupkan mercun dah macam suasana kat gaza dah.. aku tangkap anto gi gaza baru tau hahahah.


Hmm selesai solat beraya plak ngan parents and in laws, peh tuh raye laks umah sedara mara then malam? layan arr movie kat tv ntah ape movie pon depa tunjuk haram x best haah x macam dulu layan sembilu ka sarkis ka hahah..

To be continue....

Thursday, September 09, 2010

Salam Aidilfitri


Dikesempatan ini me sefamily ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin! Kalau ade salah silap harap maafkan. Begitu juga aku, aku dah dah juga maafkan seperti logout dari maybank2u dan terus clear cache. Mana2 yang dah berubah tuh harap diteruskan di bulan² yang lain, begitu juga aku teruskan dengan perubahan yang baru. Again, Salam Aidilfitri dan Selamat Memerut!

Monday, September 06, 2010

13 Ghost IFTAR Feat The Legend 17


Kali nih seperti tahun² lepas misi 13Ghost dikala bulan yang mulia ini alhamdulillah berjaya dilaksanakan. Kali nih misi beriftar beramai2 telah berjaya menemukan beberapa geng 13Ghost yang dah lama x jumpa selain dari muka² biasa yang dok TT kat DE13 setiap hari Jumaat. Kali nih selain dari 13Ghost, kami juga berIFTAR dengan seorang lagenda bukan lagenda budak setan tapi lagenda bola sepak negara. Bro Zainal Abidin Hassan nih setelah bersara dalam arena bola sepak kali ini pula mengembangkan bakat terbaru dalam dunia masakkan. Kali nih speciality nyer dalam Masakan Nasi Ayam Hainan. Nak disedapkan lagi kali nih package berbuka puasa hanya RM9.90 jerk dengan Nasi nyer, air bandung + kuih + bubur & eskrim. Sedap gak nasi ayam dia. Recomended! Ape pon, jom check out the picas!

Ini kedainyer kat sec 13 Shah Alam bersebelah dengan Restoren Shuhaida. Nak ke sini senang je lalu depan Kolej PTPL tuh dah leh nampak Restoren Shuhaida blah kanan hah kalo dah nampak tuh kire dah sampai laa hehe.

Nih antara hantu² yang hadir hahah ada yang single ade yang couple ade yang family.

Di hidangkan sendiri oleh Bro Zainal. Kelihatan Remizal yang menggigil bila juadah berbuka dihidangkan oleh lagenda bola sepak.

Join skali ngan skuad penyokong selangor. Depa ade majlis perasmian Jersi Baru untuk team Selangor. Bukan team selangor je siap ngan team pahang pon turun skali.

Selain dari sesi photo beramai² hahah apo lagi aku pon nak gak bergambo dengan the legend 17 @ tokey kedai heheh. IFTAR nih bukan berakhir kat sini jer tapi bersambung plak ke DE13 hahah cam biasa laa mana nak pekena teh tarik or nak sambung cita2 menarik. Mungkin tadi ada yang bawak anak bini so x dapat nak nak bersembang sangat hahah. Anyway time kasih kat organizer Mr. Crocx @ Hidaytullah kerana berjaya mejalankan majlis ini.

Ni Address ke kedai Lagenda 17

No 85, Jalan Snuker 13/28, Tadisma Business Park, Seksyen 13

40100 Shah Alam Selangor Darul Ehsan.

Tel : 03 - 5523 7717

Wednesday, September 01, 2010

IFTAR feat. Anak² Yatim & Miskin Sg. Pinang, Klang


Sejak aku berkecimpung kembali dalam dunia permotoran, selain dari berTT, merempit, lepak woksop, mahupun lepak kat track kali nih agak berbeza siket. Al maklum laa di bulan yang mulia nih alhamdulillah warga EOCM Central Reigion kali ini telah menjayakan Majlis Amal Berbuka Puasa bersama Anak² Yatim dan Miskin. Kali ini kat Sg. Pinang, Klang. Walaupon pelan asal diawal minggu berpuasa atas sebab² teknikal, majlis ini alhamdulillah dapat di schedule kan ke hari cuti umum iaitu 31 Ogos 2010. Selain sambut Merdeka dibulan Ramadhan nih baik tambahkan lagi amalan dengan acara seperti ini.

530pm: Menunggu pesawat² yang join even ni untuk acara berkonvoi beramai2.

Rombongan disambut oleh anak² yatim di pintu masuk dan kemudiannya di bawa masuk ke surau untuk upacara Tazkirah dan Tahlil.

Pesawat² telah selamat mendarat di bay masing²


Antara pesawat² yang hadir.

Bila tiba waktu berbuka puasa ramai² masuk dewan makan dan berbuka bersama2. Lepas tuh kami berjemaah untuk menunaikan solat Maghrib. Suasana berada di kampung mula terasa setelah selesai solat dan bersalam-salaman.

Dewan makan kembali meriah dengan semua warga EOCM CR beserta anak² yatim sama² makan. Suma pakat pulun makan hahah..

Selesai makan upacara melepak dan di warnai dengan riang gembira anak² ini bermain di halaman perkarangan dewan makan memang terasa cam dah kat kampung menunggu kedatangan hari raya hehe.

Mana² yang nak bagi sumbangan ke nak wat program ke ape ke leh laa ushar alamat di bawah nih yer.

Rumah Tumpangan & Sekolah Anak-anak Yatim & Miskin Sungai Pinang
Batu 1 3/4 Sungai Pinang, Jalan Kapar, 41400 Klang
Selangor
Tel/Fax : 03- 3341 0362


Check This out..

There was an error in this gadget