Friday, December 25, 2009

Rezdrake's Recep @ Penang


Congrats again to Rezal & Aida. Kali nih majlis resepsi pihak lelaki diadakan di Penang. So kesempatan cuti skolah nih aku pon sambil pi kenduri sambil bercuti laa hehe.


Monday, December 21, 2009

payez sakit pewot


ahad lepas kul 4 pg tetiba ja payes muntah kaw2 pastu non stop muntah. Trus bwk g sepital. Tang sini byk aku nk komplen. Tp xpa trus kena admit. Isolation room lg. Mutah x abis sampai doc pon x leh nak compem sakit apa. Hm wat eva pun tunggu blood test ari ni.

Updates:

Results came back and confirm dia keracunan makan haha.. aku dah tau dia makan apa and checkout for my post bout food that we had in penang.

MO(Medical Officer)pagi tuh haram xleh nak explain ape problem.. cam ner laa leh jadi doktor? aku tanye MO.. Doktor anak saya apa problem? Dia leh jawab --> problemnya.. u datang bawak pesakit, saya check.. saya wadkan pesakit laa.. tuu problemnya. Ini solution laa dol ape laa.. Although time tuh baru 5 pagi and nurses and MO pon mengantuk.. so bila si Fareez nagis2 dia soh diam laa ceh.. x reti nak pujuk budak hahah... panggggg Fareez tampor doctor tu and nurses yang tengah mamai. Nak cucuk and cari vain pon x reti ape laa.. enuff on that.

Other than that credits to Dr. Chan (Pantai Mutiara Penang)whom treat my son very well. Muka series but explaination was good and clear!

Tuesday, December 08, 2009

Dzulfareez The Future Rempit Jalanan

Dzulfareez got his new bike. Check out the action!


Nih laa cara² merempit menggunakan basikal haha.. teringat balik time pak dia layan beskal cam nih gak caranya.. next step aku nak ajar dia wat willy nga wekkang but must make sure the brake system kena pakai brembo hahah..tapi kayuh pon x tau lagi aksen je lebey.

Sunday, December 06, 2009

Hepi Buvday Bie


Hepi Besday Bie.. ur comming up to late 20's next year going to be 3 series hehe. Sorry arr xde nak wat supprise party only a slice butter cake je for first birthday wishes hehe... hope you like it ek!

DIY: Install Tail Lamp & Polish my bimmer

Mission 1: Install Tail Lamp.

Upgrade my bimmer tail lamp to M5 version. Heheh my last wishlist for this year. Brought it at SNR Shah Alam.. kedai melayu emm kena arr tolong orang melayu buat bisness tapi cam biasa laa.. installation pon nak charge dah arr selling replica produt and told me bende nih memang cam nih.. ah janji pasang bayor cukup for them.. cannot laa like this bro.. cam ner melayu nak maju. Off with that i've decide to reinstall and do some modification siket. Minor modification, take out getah tepi lampu tuh then pile up with a few lines of double sided tape (3m). At last puas hati and test basuh keter check out air masuk ke idak.. walla... settle.


Mission 2: Wax & Polish my bimmer.

Since musim hujan lately, malas siket nak basuh bimmer nih. Asyik kotor jerk. Bile basuh jek.. petang tuh compem hujan hahah. So i've decided to apply wax and polish on the paint. Kalau hujan kotoran x melekat laa hahah.. Went to giant to purchase wax machine ermm baru RM80 ok arr for future. Balik je since that day was a shinny day so layan laa mengewax bimmer aku nih.. hmm massive work gak laa hahah penat dibalas dengan air coke 2 tin aku dapat free masa gi giant 13 tadi haha.. Bila dah siap parking lak kat luar kasi kering hahah.. then hujan huhu.. don't worry xde hal x kotor nyer heheh.. then siap test lagi time hujan lebat hmm puas hati.


mission accomplished !

Check This out..

There was an error in this gadget