Saturday, December 11, 2010

KLIMS 2010



Since ari Selasa lepas adalah Awal Muharam, oh yer selamat tahun baru 1432H! plan pon dah lame ngan si Beh & Ustaz so kitaorang pon gi ler tengok pameran keter nih yang berlangsung kat pwtc. Hmm motif utama nak tengok keter2 baru termasuk laa bumblebee dan batmobile. Agak ramai gak yang datang hmm pack laa gak..bile sampai dalam x banyak pon keter2 baru yang ade pon yang current model.

Exibit Proton pehh canggih gak model2 pon sopan...heheh model2 keter pahlawan memang terbaik.. hemsem2 belaka. More interactive compare to others. Bila dah ramai gambo yang aku amik bertukar dari model keter ke model2 sebelah keter hahahh. At lease dapat aku buat latihan mengambil gambor heheh rugi lak x bawak dslr heheh tapi pakai lumix dengan lense leica pon dah cun dah... heheh.


Agak boring bila dah ramai orang.. nak test duduk ade yang duduk sampai kena tunggu orang bukak pintu laa ape laa.. tapi disebabkan model2 yang manis2 wa pon layan yang nih laa hehehe... Bumblebee memang best tapi cam biasa laa nak amek gambo ade charges nyer hahah... next nak ushar Bat mobile. Macam haram bukannyer nampak real pun walaupon replica siap ade nampak roda trolly lagi hahah tuu pon nak charge orang amik gambo bullshit laa... baik x payah tipo orang cam ni... other that that.. kali nih KLIMS agak boring compare previous one... banyak goodie bag banyak keter dan senang nak amek gambo heheh... hopefully next comming KLIMS lagi best laa hehe..

Mira Exo trip to Rompin - EOCM YEG 2010

Kali nih aku join trip Year End Gathering with Exora Owners Club Malaysia ke Summerset Rompin Pahang. This was my frist time menjelajah ke area Rompin hahah banyak gak sebenarnya tempat menarik kat Malaysia nih aku x gi lagi rupanye hahah.. Anyway trip kali nih aku bawak gak Mem & My Hero Hindustant yang x sabar2 nak mandi swimming pool.

Seawal jam 615 am aku dah shoot off dari umah menuju ke petronas nkve damansara untuk pickup stikcers and ape2 yang patut. Lepas tuh kitaorang shoot off ke Petronas Gombak Mrr2 untuk berkumpul serta mendengar taklimat konvoi. Ade dekat 50 buah Exora telah menyeliputi sebahagian besar pertonas nih hahaha.. Kali nih aku diberi mandat oleh Marshall EOCM untuk jadi Back Marker no 3 bagi mengawasi serta menerima dan menyampai arahan Zero car bagi melancarkan lagi konvoi besar nih.
Lepas doa selamat oleh sedara Robodin, konvoi mula bergerak.. huh keadaan agak x berapa nak sync mungkin kebanyakkan exorians exicted lagi pon masing2 bawak family. Hanya di LPT konvoi bergerak cantik di kawal oleh Hot Chicks/ Cars yang bertugas bersungguh. Next main pit stop yang kami berhenti adalah di RNR Gambang dan disini kami telah di sponsor oleh Nestle dengan pemberian minumam nescafe percuma.. minom sampai kembong hahahah... Lunch kat sini topup minyak.. top up nikotin, tuko pampes.. buang ape patut then konvoi shoot off ke Bandar Muadzam Shah. Konvoi bergerak lancar setelah persimpangan utama gambang telah dikawal oleh geng2 lanun rawang yang hati kering giler.. beberapa insiden blok lori, potong konvoi dengan skill rally serta menghambat ahli2 konvoi untuk menambah kelajuan sumenyer keje2 hot car nih.. tahniah! walaupon paha anda dicubit oleh moksu yang gerun dengan pemanduan anda.

Konvoi bergabung dengan geng southern reigion heheh meriah gak.. dan konvoi mula slow dan mengantuk hahah dah ler sepanjang jalan hujan dan kali nih di kawal oleh pdrm hahah.. kali nih konvoi dah jadi 91 buah exo menuju ke Summerset Rompin sejauh 50Km ++. Sampai di Summerset kami disambut dengan lambaian moksu2 EasternReigion. Pickup kunci dan goodie bag pehhh time kasih sponsor! berbaloi2 hahah...

Alhamdulillah hujan pon dah berhenti leh arr anak aku nih gi swimming... pehh pool dia besor dan terbaik.. aku apo laie gi menembak laa.. tepi pantai, sekitar pool dan juga resor yang lebih mirip kepada bangunan inggeris lama (collonial). Malam tuh kami disajikan dengan makan malam yang enak.. kambeng panggang, acara tukar hadiah, cabutan bertuah hahah besor gak hemper aku hahah... dan juga acara aku cinta padamu heheh nasib baik bini aku balik bilik dah.. so aku pon menggunakan bunge ros yang telah dibekalkan untuk tujuan gi TT Larut malam hahahar... TT sekitar jam 1130 hampir kesemua ahli EOCM YEG turun TT haha ade gak x turun mungkin penat ataupon ade acara laki bini.. maklum laa bilik hotel yang cantik.

Pagi di Summerset nih memang menarik.. dengan angin laut cina selatan serta suasana hutan hujan tropikanya.. Pehh anak aku lak bangun trus nak repeat lagi mandi swimming pool disamping kami join sukaneka dan acara penutup iaitu amek gambo ramai2.
Kami sekeluarga checkout jam1230 lepas menikmati nasi ayam pehh sedap oo.. yang dibekalkan oleh ER. Kali nih aku melalui jalan2 sekitar muadzam, serting, kuala pilah, senawang - shah alam. Journey 3 -4 jam hmm cuma jalan je bumppy siket.. tapi suspension tunned by lotus aku xde laa rase sangat bumppy tuh..

Huh x sabor nak join other trip dengar citer YEG thn depan kat Southern Reigion hmm mane laa plak ek?

Thursday, December 02, 2010

EOCM YEG @ Kuala Rompin - The Journey Begins

Huh ade 2 hari lagi nih nak wat persiapan ke Summerset Kuala Rompin Pahang. Ni kali pertama aku bawak Mem & hero hindustant aku nih join Year End Gathering by Exora Owner Club Malaysia. Dengar citer ade dekat 50 buah Exora dari Central Reigion bakal menyerang Petronas Gombak (MRR2) pada pagi sabtu nih sebelum berkonvoi beramai2 ke Bandar Muadzam Shah. Dari situ akan bergabung dengan Eastern Reigion & Southern Reigoin untuk same2 berkonvoi ke Summerset Resort Kuala Rompin Pahang dengan bantuan Rider2 dan PDRM. Hot news, ceo proton pon nak join gak hehe kedatangan beliau amatlah dialu2kan... tak lupa gak pada reporter² yang akan join trip nih. Check it out soon!..

Credits to Uso8 pasal pinjamkan aku handy dia.. so nak kena pakai callsign dia laa hehe.

Papa Romeo November Alfa Mikey.. Cheriooo..





Check This out..

There was an error in this gadget