Monday, May 23, 2011

Tragedi Tanah Runtuh Di Hulu Langat Selangor


Dalam perjalanan aku ke A Famosa Resort Melaka sabtu lepas aku terima satu sms dari rakan EOCM yang memberi maklumat tentang kejadian tanah runtuh kat Hulu Langat. Alhamdulillah ada gak rakan2 EOCM yang pergi memberikan bantuan. Ada juga antara rakan EOCM nih yang sanak sedara nya berada ditempat kejadian.. alhamdulillah dan syukur mereka selamat. Kepada waris diucapkan takziah dan kepada yang mati syahid kita sedekahkan Al-Fatihah.

Untuk ini aku lebarkan maklumat yang aku dapat dari rakan EOCM yang juga bloggers, beliau telah pergi ketempat kejadian untuk melihat dengan lebih dekat dan juga turut memberi sumbangan. Ade gak gambar2 yang dia amik leh tengok kat blog dia.

Leh ushar Blog bro Jimon

Quote dari blog bro Jimon:

Bagi yang ingin melawat, aku sertakan kordinat bagi memudahkan perjalanan

E: 101" 48' 57.5"
N: 3" 8' 12.0"

Jika ada yang sudi menyumbang utk membantu mengurangkan beban dan membangunkan semula rumah anak-anak yatim tersebut, bolehlah salurkan sumbangan kepada Persatuan Anak-anak Yatim Malaysia melalui nombor akaun Maybank 564137300901. Sila hubungi AJK rumah kebajikan al hikmah di talian: En Azrul 0177113526 atau seorang lagi AJK di talian 0132083747 sebelum / selepas membuat sumbangan ke akaun tersebut. Info: Facebook Tanah Runtuh Sg. Semungkis, Hulu Langat

Terima kasih pada semua petugas dan sukarelawan yang datang membantu mangsa-mangsa tragedi ini. Takziah diucapkan buat mangsa yang selamat dan Al-Fatihah buat mereka yang meninggal dunia.

Jenjalan: A Famosa Resort Melaka


Another family weekend gateway @ Melaka. Kali ni bersama2 menyertai hari keluarga UPEN JPM hehe wifey nyer plan laa.. Bertempat di A Famosa Resort, kali nih penginapan kami kat Villa@ Rumah Banglo pehh ade kolam renang tuh.



Ok gak dengan biliknyer ade 4 beserta 2 bilik mandi cukup menepatkan 3 keluarga dalam satu rumah. Selain tuh dapat gak merasa masuk water parknyer... nak pegi saje2 isk mau pikir 2-3 kali heheh kalo ade event senang siket ape2 semua diuruskan oleh urusetia. Janji datang amek goodiebags.. melantak kambeng heheh... turut serta dalam acara sukan peh tuh gi layan pool kat Water World tuh pehh puas hati. Abis ngan anak2 sume pon layan je air tuh hahah. Walaupun hanya 2 hari 1 malam.. ape ade hal janji menarik dan terhibur.

Balik pulak.. ikut laluan jalan biasa.. saje tak nak amik highway nak tau gak ape ade dikawasan alor gajah sampai laa ke seremban.. dapat gak lihat permandangan kawasan2 ini. Maklum laa hari ahad mana ade kenderaan sangat so sunday drive laa ape lagi. Dalam pada tuh sempat gak aku singgah kat Cendol terkenal di Negeri Sembilan nih.. Cendol Leman Dawi.. perghh ni baru betul Pak Google Malaysia sikapnya yang peramah serta informasi yang dia keluarkan buat anda rasa nak tambah je cendol tuh.. memang free kalau nak tambah.. murah rezeki Leman nih.


Monday, May 16, 2011

Le Holiday de Lumut

Trip kali nih teman bawak keluarga teman bersama² join konvoi Sambutan Ulang Tahun ke-2 EOCM kat Lumut. Ini antara kelebihan menjadi ahli kelab. Antara yang menarik adalah pada harga yang cukup menarik. Dengan RM 350 jerk teman sekeluarga diberikan tempat penginapan yang isk.. payah tol nak citer tapi memang terbaekkk laa... besor selesa dan boleh memuatkan 2 keluarga laa heheheh tapi aku hanya 4 beranak jerk. Selain tuh jamuan makan malam serta hadiah2 cabutan bertuah.. tak ada yang tak bertuah semua bertuah.. semua yang datang semua dapat hadiah.. tak kira laa dari produk persekolahan hingga ke Bumper Patin. Semuannya senyum2 belaka di samping kemeriahan dalam acara2 sukan pantai mahupun acara kuak lentang dan gaya bebas anak2 dikolam renang. Tak lupa juga pada geng exorians yang mengikuti rombongan ini dapat gak selit muka kat dalam skrin kamera yang diusung kehulu ke hilir oleh petugas media dari RTM heheh ade gak muke teman nih keluar tv hehehehe. Now let me share the moments that i've capture here! enjoy!

@ Center of Excellence Proton Subang. Berkumpul sebelum berkonvoi

Antara Exorians yang bakal berkonvoi

XYL & Harmonic yang mengikuti konvoi kali ni heheh

Dari Indonesia pun ikut juga...
Exora Owners Club Indonesia & Proton Club Indonesia!

Upacara Pelepasan Konvoi diketuai oleh Mr Prez

Check point 1 @ Masjid Kuala Selangor... perghh payah gak nak kawal konvoi melalui jalan dalam nih... tapi memang terbaik laa semua peserta memberi kerjasama yang penuh.. heheh kali nih aku dinaik pangkat jadi Hot Car hehehe Hot 6 @ Hot Chicks heheh :P

Sempat snap masa tunggu traffic light.. banyak ooo lampu tukar ganti nih..

Check point @ Giant Manjung. Kumpul semua dari Central Reigoin dan Northern Reigion sebelum bergerak menuju ke tempat penginapan. 135 buah exora berkonvoi kaw2 diiringi oleh kuda2 putih dari IPD Manjung! Terima Kasih!

Tempat penginapan @ Best Western Marina Island Resort Pangkor.. banner nih pon disponsor... Terima kasih banyak2

Upacara kemuncak.. potong kek! Tahniah EOCM & EOCM Manjung (1st aniv)

Bergambar dengan AJK, Urusetia & VIP dari Indonesia!

Geng Nothern & Exorian Manjung!

Abih kami bolot parking hotel hahahahha

Tempat penginapan kali nih memang terbaek... terima kasih penganjur!

Acara nak interprame dalam Video kamera yang kecik tuh heheh

Antara acara sukan pantai... semua dapat hadiah!

Terima Kasih Best Western... bagi sponsor gak hotel nih heheh

Kedai nih kena singgah pasal dia antara sponsor SUT 2 Kali ini...
Terima Kasih!

Emm next trip? Year End Gathering... hmm dengar citer ke Johor... tapi sebelum tuh ade lagi aktiviti hehehe nanti cerita hehe.. Oh ye video ade aku capture/rekod untuk kenangan hehe leh check out posting2 sebelum nih heheh. Excited sangat sampai tak sempat nak buat liputan pasal percutian kami kali ni hehehe.

Sunday, May 15, 2011

EOCM SUT 2 @ Jom Jalan Jalan SPM RTM1

Wednesday, May 11, 2011

EOCM SUT 2 - Hello On Two RTM2

Check This out..

There was an error in this gadget