Sunday, November 29, 2009

Congrats Ijan @ Rezdrake & Aida


Alhamdulillah last week anak sedara aku si Ijan @ Rezdrake yang otak gila cam aku gak dah selamat menikah dengan pasangan pilihan hatinyer Puan Aida. Err laa nih officially korang kena paggey aku pokcik @ Uncle Jon hahah. Uncle, Auntie & Dzulfareez (nih kazen korang paling kecik dalam rangking skrg laa) harap korang berbahagia sampai ke akhir hayat.. laa nih x leh dah ucapan "sampai ke anak cucu" haha nanti dah ada anak cucu tambah lak network baru. To Aida selamat datang ke keluarga gila-gila kami nih.

Saturday, November 28, 2009

Jenjalan: Travel in Bandung

Luper plak nak citer cam ner kami travel kat Bandung. Sebelum sampai Bandung kami dah buat ground arrangement dengan supir nih Pak Ayie namenyer. Sempoi jer orangnya.. very peramah and senang nak berborak. Dia nih memang asal orang Bandung so dia dah master jalan² short cut. Banyak gak tempat² yang menarik dia bawa. Cakap je nak gi mana dia leh bawak and siap ade alternative lagi dia bagi. Nih aku bagi contact no pak ayie nih. mana tau kot2 korang nak gi sana ka.
Ruswandi (Pak Ayie)
mobile:
081 821 9263
022 70525247
085 295 131 913

email: ridetrip_travel@yahoo.co.id

Dia leh aturkan semuanya siap hotel kalo x salah aku RM300 seorang min 5 orang untuk supir, kenderaan dan termasuk hotel. Waktu tugas 8 pagi - 8 malam (12 jam nih kira waktu indonesia laa) leh nego lagi kalo nak lepak sampai tengah malam layan live band kat the velly ka. Bisa diatur saja. Nak senang sms dia jek.

Makan: Jenjalan cari makan @ Bandung

This time around kitaorang bebetul enjoy food kat Bandung.. orang kata kat sini best.. kami gi test.. sana best pon layan.. this time around ade supir senang siket.. kalo travelling in group compem nak gi kg daun pon bas x nak bawak haha.. check out the clicks!


Ape yang kitaorang pelahap: Set nasi padang, waroeng steak (murah and sedap), zupa2, nasi timbel set, nasi ayam madu, bakso sapi, err yang kat kg daun nih x ingat makan ape tapi nasi gak laa sedap oo.., j.co donat, masakan sunda pehhh meleleh, black coffee @ java bean and tauhu goreng err nih gerai tepi jalan yang paling bersih kami layan.. emm air hmm mostly layan teh botol (err rasa cam green tea) and choc shake.

Jenjalan: The Journey Begins @ Bandung


We were in Bandung last 2 weeks for our vacation. Dah lama plan nih haha of course laa pasal beli tiket "free seats by Air Asia" so lepas 4-5 bulan purchase air tickets baru leh pegi. Since cuti aku pon berlambak lagi so this time around amik seminggu haha. Enuff ngomolling enjoy the clicks ok!


check out lak jjcm @ bandung

Monday, November 16, 2009

Off to Paris Van Java


Laa nih kat LCCT jap laie take off to Paris Van Java mengabiskan cuti aku yang banyak gile x pakai lagi nih.. hhahh

Sunday, November 15, 2009

Fareez's little fwenz - New friends


Kesian tengok ikan emas menduda so kitaorang gi laa cari pengganti hidupnyer hahah... sampai satu kedai ikan nih hmm x jumpa lak spesis dia... tapi yang kami jumpa ikan guppy and puyu bukan poyo haha.. so sebat laa semua tuh sepasang and sekor ikan bandaraya. Next since kedai tuh x jual waterpump kecik(ape laa kedai melayu barang basic x jual bengong tol cam ner melayu nak maju nih..)kami gi kedai akuarium kat sec 2 ala sebelah wet world jerk. Pehh selama aku dok shah alam nih laa kali pertama aku gi kedai nih. Banyak gak ikan and accessories hehe cam kedai abang lak. So, kat sini beli waterpump filter waterfall style and balang kaca hmm rega leh tahan gak kat sini disarankan laa kalo nak bela ikan. Balik umah bersihkan siket rumah baru untuk ikan2 ini. Now Dzulfareez dah ade ramai kawan2 hahah. Ko jage laa ikan nih yer fareez jgn sampai mati terlebih makan lak hahah.. hari2 fish fish fish..


Thursday, November 12, 2009

How to: Hit and Run at parking lot

How to: Hit someone's car and clear the evidence.

1. Hit someone's car at parking lot. Keep it cool and steady.
2. Clear the scene as fast as you can and make the situation like nothing happen.

3. Cleared it by doing a perfect parking. The car owner that you hit before wont target your car haha.

4. Clear the scratch by rubbing it with your hand. Successfully clear the evidence.

5. Have a glance look at the car at you hit before a just smile and walk away whohooo..


Wednesday, November 11, 2009

Kisah Subuh hari.


4.45am pagi tadi wife aku kejutkan aku pasal nak pinjam credit card aku. Roper²nye nak beli fight ticket ke Sabah. Ape mimpi bini aku tetiba ajak gi Sabah lakk.. sebok dia dok call member² si Aznie ngan Kecik pepagi buta haha sanggup bangun lak tuh depa hahah. So check out tiket aje RM 48 sehala untuk 8 orang hahar kire laa baper sorang?

Hmm RM 96 jengget untuk 8 orang.

Tung tang x 2 came up to RM296 inclusive beg ngan pilih seat. Kalo 8 orang? haha RM 37 hengget jerk gi balik Sabah. Wah naik belon aku nanti ke sabah bah..

530am settle payment.. tambah lagilaa hutang aku hahah. Masuk opis arinih selsema haha demm and x cukup tido hahah.

Check This out..

There was an error in this gadget