Tuesday, August 17, 2010

D80 back in action!

Dah dua bulan aku tunggu dslr aku siap diserbis akhir nyer aku dapat sms dari nikon center kl yang D80 aku dah siap.Wohooo apa lagi wa gi pickup la kat Berjaya Times Square. Pehh kena RM251 jengget repair shutter aku ngan update firmware hmm ok laa dah lama x serbis camera tuh. Bila dah dapat aku pon apa laie tala lense tuh kat si Dzaryn hahah dulu masa abang dia lahir time tuh tak mampu lagi pakai DSLR hahah kali nih aku x lepas peluang. Huh kekok gak nak pakai since dah lama aku tinggalkan heheh. Nway just enjoy the picas!



Mai Dzarin Syazalia @ 2 weeeks!


Meor Dzulfareez @ 3 years old

hmm aku dah rase cam hampir ke arah blog si yat lak hahahahhaha :P


Monday, August 16, 2010

Hartinie ..



Antara menu2 utama aku untuk berbuka dikala bulan ramadhan ini adalah ayam percik. Rata2 kat bazzar ramadhan mesti ade ayam percik. Since my mom tetiba hari nih nak makan nasi kerabu off cuzz mesti ade ayam percik hahah dia plak bagi tau nak cari klantanese food kat Restoran Hartinie sec 10 Shah Alam ade laa...So petang tadi kami pon pegi laa tuu pon dah dekat kul 6 lebey. For sure ramai gile orang like used to. Tapi kali nih x ramai sangat so ok laa tuh. Proceed with packing nasi kerabu yang hmm nak kata promising sedap pon tak terasa gak still kat Food Court Precint 9 nasi kerabu dia terbaik nampak fresh ingredients dia tapi sini tak sangat nampak cam simple jerk. Since misi aku kali nih nak cari ayam percik so dapat ler aku ayam percik tuh... Bila sampai tang chashier:

Mom: Kire nih sume..

Abe & Mek: Nasi Kerabu.. hmmm Rm 3.50 .... RM 5.00(ada daging)

Mom: Ayam lak..

Abe: Ni ayam cemana lak kire? ade 2 ketul nih?

Mek : Seketul RM 7.50

Abe: Ayam seketul RM 7.50 so dua jadi RM15.00

Me: Makkk aiii Mahal nyer.... Ayam Perkcik Yati (Kat Kelantan gile fames.. now ade cawangan kat Bangi/Kajang) Baru RM6.30 jer!!!

Mek: Yang biasa Rm7.50 yang besar siket RM8.00

Me: oooo makk aiiii lagi besar lagi mahallll!!! gile ape??? (beli seketul leh dapat sekor ayam)

Mom: Jom arr balik.. mahal bebenor.. patut laa tak ramai orang datang kalo idak dulu time bulan puasa sure ramai datang.

Abis sepanjang jalan aku membebel pasal ayam percik nih. Menu aku hari nih Nasi Kerabu RM3.50 + RM7.50 = RM 11.00 gile kambeng... kalo aku beli kat food court blakang opis aku baru RM 7.00 jerk.. pehhh cemana laa orang nak bersederhana ketika bulan puasa nih.. yang amik kesempatan orang yang meniaga yang kena pengguna.


Sedap bukan tara mana pun... lebih kurang same cam ayam percik yang peniaga2 lain jual kat bazzar ramadhan.. range price pon RM 3.50 - 6.00 cam tuh... Kepada tokey Restoran Hartinie Seksyen 10 Shah Alam, demo wat laa price check.. walaupon ambo nih bukei ore klate tapi ambo tetap rakyat Malaysia. Kalo demo jual rega berpatute ore mari slalu ye dok? (betul ke idak aku susun ayat nih hahah pok nik jange maroh deh!)


Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan Al-Mubarak


Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak. Pehh sok dah nak posa, preparation for posa? hmm biasa ja cuma malam nih start balik laa gi terawikh sure penuh nyer surau. Emm surau mana nak berterawikh malam ni? Nak gi surau IPK Selangor tak bukak laa plak... yang ade pon surau sementara kat flat polis. Ape daa lambat tol nak beroperasi nii dah berape tahun dah nih hahah.. developer tido ka??

Nothing much to say cuzz aku pon x berape sihat masih dibawah pengaruh dadah terkawal akibat selesema yang teruk hahah nasib baik tak berjangkit kat si Dzarin. Alrite, banyak²kan amalan dan bersederhanalah di Pasar Ramadhan Al-Murtabak!

Sunday, August 01, 2010

Mai Dzarin Syazalia



Alhamdulillah on the 30th July 2010 @ 2.10 pm my wife telah selamat melahirkan anak kedua kami. Kali ni seorang puteri seberat 3.68kg melalui csect. Harapan wife aku nak bersalin normal kali nih x berjaya baby still nak kuar kot tingkap hahah maklum laa baby zaman windows skarang hehh. Tapi at lease kami berdua dapat rasa laa camner keadaan sebenar dalam bilik bersalin.

Check in at 4 pm last thursday, tuu pon selepas pagi yang sama gi wat final checkup pasal memang dah due date dah pon. nearly 24 hrs dalam labour room dengan both of us dok suspend je memanjang. Kat situ laa kami belajar cam ner rase contraction, ape tuh epidural ape tuh this and that hahahah macam bersalin anak pertama lak hahah.. we cheer up ourself dengan gelak ketawa jer all the time hehe. Tengah hari jumaat tuh doc decide to go for c sect. Alhamdullillah around 2.10pm our peditriction Dr. Khoo came to congratulate me on our second new born baby gurl. Emm by the way aku x leh nak gi teman bini aku bersalin c sec heheeh. 1st time tgk second baby nih hahah nak tergelak pon ade heheh tomel and tembab. Lepas Iqamah kan anak gadis nih trus snap gambo dia..took his first picas tru daddy's phone and upload cecepat to FB haha. Alhamdulilah cukup sifat and both of them sihat walafiat.


Her bro datang smalam tgk adik dia.. pandai gak adik dia nih kenal suara abg dia hahah siap bukak mata cari mana dtg suara abg dia nih heheh..

Check This out..

There was an error in this gadget