Wednesday, March 30, 2011

Celak mata untuk Mira

Kelab permotoran selain dapat kenal2 ngan kengkawan baru, kat sini juga kita dapat beli barang/accessories dengan harga yang berpatutan bukan rega mengarut cam kedai abang. Satu lagi barang tuh original!. Bagi mereka yang berkemahiran dalam DIY dapat gak wat sales dalam kelab dengan membekal memasang serta mengujiterima (mentang2 aku tengah sebok wat proposal ngan BQ hahah) barangan original. Kali ni Bro DzulR3 ade wat offer pasang chrome fog lamp case dengan rega yang menarik. Aku rase kedai abang pon lom ade brg ni hahahah.

Lame dah teman ushar barang ni hehe sekali ade budak post trus ler masuk meminang. Akhirnyer berjaye gak si Mira ni dapat celak mata baru heheheh chrome lagi tuh. Sebenarnya parts ni untuk exo MC1 tapi di EOCM heheh semuanya akan jadi kenyataan.

Minggu lepas aku ke kediaman bro DzulR3 untuk pasang bende ni.

Bro Dzul dok tengah pasang cover had baru heheh takdak laa cam kedai bawah pokok ceri abis suma bamper kena cabut buang hahah...

Akhirnyer hehe ade laa siket hapgred/facelift MC1 heheheh.. Dengan rega RM80 termasuk pasang hehehe.. sape nak leh pm bro DzulR3 hehe dengar citer ade stock.. baru masuk... bukan takat casing nih jerk... M line ngan B line pon leh upgrade masuk original foglamp macam H line nyer.. siap ngan suis lagi ooo.. sebijik cam H line... wayaring cam original factory fitting! hahah x perlu risau tap wayar cam kedai abang buat... Rega? hahah RM 3XX jerk...berminat? leh contact aku or dia sendiri kat 019-4516002

Leh refer kat Jimon nyer blog untuk pengguna B line & M line heheh (KHAS untuk ahli EOCM jerkk... hehe kalo lom daftar sile laa daftarkan diri anda untuk faedah seperti ini!).

Friday, March 25, 2011

Tuan... Boss...

Posting aku kali nih agak berlainan siket dari post2 biase hehe yer laa slalu pasal keter laa pasal trip laa pasal makan laa.. kali nih aku nak citer pengalaman aku sebagai seorang boss..

Bermula dengan pertambahan ahli keluarga kami ye laa dah kawen jadi berdua.. peh tuh Allah bagi rezeki (Alhamdulillah) bertambah pulak jadi bertige. Bile dah bertige ditambah pulak dengan rezeki yang diberikan lagi ade gak space untuk amik pembantu rumah untuk menguruskan tuan kecik nih. Setelah mencari dan mencari akhirnya misi mendapatkan pembantu rumah telah berjaya. Alhamdulillah dapat laa sorang pembantu rumah dari indonesia. Bemula laa pangkat aku sebagai seorang boss.. err xtually aku Chairman jerk.. wife aku ler Chief Executive Director nyer heheh.. Arahan semua wife aku yang bagi err nak marah sumer wife aku laa yang buat heheh..

Bukan senang nak jadi majikan nih.. banyak bende nak jaga.. dari hal job scope sampai laa kebajikkan pekerja. Biasa laa macam2 laa bende pecah rosak dan patah hmm nak marah kang ntah ape bende yang dia buat kat anak2 kite lak nanti. Janji dia dapat melunaskan tanggungjawab nya untuk menjaga anak² kami nih pon dah memadai.

Dah masuk 2 tahun dah si Bibik nih menjaga anak² aku nih oh yer sekarang kami dah berempat hehe.. masa dia berkhidmat dengan kami Allah beri lagi rezeki.. tambah ler ahli keluarga yang baru.. so tugas pembantu rumah pon bertambah laa.. tapi dia laksanakan dengan elok (tuu pon dengan bantuan ibunda gue). Sayang betul mak aku ngan menantunya hahah..

ok laa kite potong siket citer2 menarik nih terus kepada cerita lebih menarik.

Setelah 2 Tahun lebih berkhidmat dengan keluarga kami, dia pun menyuarakan hasrat untuk pulang ke kampung halaman dengan alasan anak dia nak kawen. Ok arr anak nak kawen sure pakai banyak duit rite? banyak ker? kat indon jer pon.. kitaorang gi shopping pon bawak RM500 pon dah cukup hahaha.. xper laa katanya anak bongsu.. ok laa tuh.. cam biasa la kami hulurkan bantuan dengan syarat potong gaji bagi duit gedebancenyer (advance) itu pon upon requestnyer. Setelah selesai proses beli tiket pulang + renew permit + renew passport (x mo ade prob bile balik nanti) + exssage baggage sampai 50Kilo akhirnya dia pun pulang ke kampung halaman. Dijangkakan selama sebulan setengah.. Dibilang dihitung ditunggu tarikh ketibaanya, kami pon gi menjemput. Dengan tidak disangka dugaan bakal diterima.. hmmm orang yang ditunggu x muncul tiba.. habis aku tawaf LCCT tuh check ngan imigresen - Passport lepas jam 3.50 ptg??? tapi orangnyer xde? huih? last2 aku dah fedup.. aku pon wat laporan polis untuk tidak bertanggung jawab dengan apa2 yang berlaku kat maid aku nih.

Setelah kami tunggu esok paginya (mana tau kot2 balik sendiri) dia pon x muncul2.. jadi dengan segala hormatnya kami pon pegi memproses pembatalan passport & permitnya hmm dan dengan rasminya dia telah dibuang kerja kerana tidak melapor diri pada majikan selepas pulang ke Malaysia.

Dimana kah dia sekarang? Masih di Malaysia? atau Indonesia? mungkin dia jual passportnya untuk dapat duit emm banyak lak spekulasi... tapi kalo dia ade kat Malaysia kompem dia dah automatic jadi PATI dan PATI bermasalah sebab.... ahh jap laie mesti wife aku reply posting nih heheh bagi dia citer lak... ce cite ce cite...

Ape pon since hari nih Jumaat.. aku nak ucapkan banyak2 terima kasih kerana menjaga kami sekeluarga terutama sekali menjaga makan minom mandi tukar pampers..dan macang2 lagi. Segala makan minom pakaian tempat tinggal aku halalkan.

P/s: Hutang dengan kami tuh kalo ade duit sile laa bayar kalo x dapat nak bayor bagi tau laa.. kalo x bagitau tuh kire ade duit laa tuh hehehe.. in condition if bebetul x de duit xper lah aku halalkan sebarang hutang pinjaman tuh.

err gambo dia nanti aku akan post kat sini mana tau kot2 ade korang teramik dia jadi bibik.. aku cume nak dia bayor balik jerk heheh...

Wednesday, March 23, 2011

Happy 1st Buvday Mira!

Alhamdulillah dah setahun my Mira Exo nih berkhidmat untuk kami sekeluarga. Banyak dah perjalanan yang aku lalui bersama² ngan si Mira nih. Sebagai tanda terima kasih aku hadiahkan kome Road Tax dan Insurans Perlindungan. Tahniah kontrak anda telah disambung setahun lagi heheh.. Tahun nih jerk rabak siket... tahun depan NCB dah 55% pehhh kurang siket perbelanjaan merenewkan insurance kome.. alhamdulillah :)


Check This out..

There was an error in this gadget