Sunday, February 07, 2010

Lunch Gath @ Delicous


Lame aku tak jumpe bebudak kolej aku dulu nih. Since masing2 pon sibuk dengan komitment. So this time around si Sha ler ajak gath and kali nih with the whole geng bang hahah kire satu family laa.. yang mana ade anak bini dijemput bawak skali. So we've decide to had our lunch @ Delicious One Utama since tempat nih center untuk semua laa.

This time around err x cukup ahli ahahah selalu 7 orang hahah time nih minus 2 haha aku x leh nak citer kat sini kang x pasal2 aku kena hahahah.. hanya yang terlibat and kenal orang nih memang tahu cerita disebaliknya hahah. Since dah jumpe kami pon ape lagi dok tanye2 gak la pasal 2 orang nih..ape dah jadi keje kat mana but to the extend malas dah nak citer lantak laa diorang nak jadi ape. Enuff of this. This time around memasing bawak anak yang comel2 yang boleh aku jual muke2 diorang nih untuk produk bayi dengan kamera aku hahaha.

Nway congrats to Sha kerana berjaya menjayakan gath nih.. and time kasi bagi hadiah kat fareez ye. To others it was a pleasure to meet u people again! Next gath bila ar?

Monday, February 01, 2010

Penangan Ikan Baung


Minggu lepas since aku nak gi melantak durian, tetiba lak wife aku nih soh aku cari IKAN BAUNG. Pehh aku pon x pernah tengok ikan baung nih. So mula laa misi mencari since wife aku nih tengah bawak yang no 2. Kalo dah dia mintak tuh kalo x dapat kang payah laks. Ni dah jatuh dalam kategori mengidam laa. Cari punya cari..last2 aku try gak gi memancing kat stadium shah alam pagi smalam.Misi mencari dibantu mak aku ler... tanye tiap kedai hmm semua ikan laut. Dah ler ikan nih kategori ikan sungai setelah aku meminta bantuan pak google. Sampai kat satu kedai nih hmm dia jual ikan sungai.. tanye jer ikan tuh...alamak bang dah abis laa.. dia x leh janji ikan tuh ade ke xde minggu dpn hmm hampir putus harapan..

Skali kedai sblahnyer ade jual ikan sungai dari pahang hmm tanye punya tanye.. alhamdulillah ade.. time tuh dah tinggal 3-4 ekor je.. Rembat 2 ekor bawak balik ngan girangnyer. Aku roger si Awok nasib baik dia x kuar lagi. Awok pon janji nak tolong cari kat pekan beranang. Hmm jadi laa, balik wife aku senyum hmm trus dia prepare wat masak lomak ikan baung. Emm ikan baung nih anak ikan duri hmm rasa sedap gak ala2 patin gak.. layann... Hmm lepas nih ape lak dia ngidam.. jangan mintak2 bende ngarut dah laa.. soh tuko bimmer aku pakai evo ka masak gak aku hahaha..

Meet Da King


sabtu lepas member opis aku nih jemput ler geng 6 jahanam ni menyertai upacara aqiqah beramai2. Bukan kekah aweks tapi kekah durian hahah.Lokasi kebun terletak di Jelebu Negeri 9. Kali nih si Edan soh layan satu jalan pintas melalui ampang ulu langat kuala kelawang Jelebu yang hanya memakan masa 1 jam lebey. Hmm kire ok laa.. ruper2nya tipah tertipu. Jalan yang Edan tunjuk cam siot.. cornner kaw2 hahah aku pon x tau berapa kali laa dok pulas stereng aku melayan cornner kaw2 kat area tuh naik bukit turun bukit akhirnya sampai ler ke Jelebu. Dari situ amik masa lam 10 min sampai le ke kebun. Tapi sebelum tuh singgah kat pekan Jelebu having lunch there.. pehh sedap siot rendang daging dia hahah..


Alrite, lepas melantak kaw2 Durian aku dah tak tau berape biji aku rembat sampai kekenyangan laa hahah.. peh tuh gi kutip bebuah mana patut then packing nak balik. Dah 3 ptg emm nak balik jauh.. but sebelum balik on the way singgah Jeram Toi hmm sempoi gak tempat nih.. awek pon banyak.. kari pon banyak cam mandi kat sungai gangges jerk. Settle mandi gerak balik. Berbekalkan GPS yang ade ntah jalan mana kami ikut masuk lenggeng broga tau2 kuar kat semenyih hahaha.. jimat masa. But blakang aku dah penuh ngan durian hahah dipakej ngan hujan hm semerbak bau durian hahahah.. naik pening kapla hahah.

Credits to Harman kerana sudi menjamu durian kat kami...kalo ada sumur diladang boleh kami menumpang mandi... kalo datang lagi musim durian jangan lupa jemput kami lagi hahah..

Check This out..

There was an error in this gadget