Tuesday, August 09, 2011

Payez The Real Kids

Oh yer, si Payez nih awal tahun nih dah kitaorang anto gi skol (Real Kids). Umur masa tuh baru 3 tahun lebih kire kalo ikut tahun pelajaran dia 4 tahun laa.. tapi how do u xpect a 4 years old kiddos to listen to a teacher, playing around with friends and even dah pandai kancing baju? At the early week tanya pebende pon dia x berani nak jawab.. tapi after a few months pehhh macam2 dahh.. dari swimming yang x layan pool kanank2 nak jer layan pool dewasa sampai laa ke bacaan doa penerang hati dan alif bata ta sampai laa abis.. alhamdulillah..

terbaru.. hmm terkejut gak aku.. dulu aku masa tadika umo pon dah masuk 5-6 tahun baru reti nak tulis2 tapi si Meor Dzulfareez nih alhamdulillah.. check out jelaa gambor2 nih.




hmm alhamdulilah syukur, berbaloi gak duit yang aku belanjakan untuk edukesyen payez. Sekarang nih communication dalam English pon dia dah terrer.. tuu lom lagi Mandrin hmm kena laa papa dia advance siket senang nak communicate. Sejak Papa and Momma dia belikan Galaxy Tab bagi dia main hmm tak yah citer laa sume game dia discover sendiri kadang2 ade application ABC pon dia main sampai tahap boring jenuh papa dia nak download new application and games untuk dia main hahah.. jauh betul jurang teknologi.. dulu aku pakai buku jerk skrg teknologi dah maju.. cuma kalo kena dengan gayanya bley arr kanak2 nih develop minda diorang dengan cepat. Hmm nanti kalo sempat aku record dia baca doa penerang hati tuh haha.. aku pon masuk skolah agama baru belajar hehehe..


Friday, August 05, 2011

Salam Ramadhan Al-Mubarak


Masih sempat lagi aku nak ucapkan selamat menjalankan ibadah puasa rite? dan banyakkan laa buat amal serta ibadat dalam bulan yang mulia ini. Harapan pada Ramadhan kali nih mungkin yang terakhir yer laa mana tau next year dah padam.. so Ramadhan kali nih gunakkan dengan sepuas2nya.. kumpul pahala kaw2, selain jaga puasa zakat dan tarawikh, banyakkan berdoa, buat amal jariah and jangan luper settlekan salah silap ngan sesape yang kita dah wat salah. Tak payah nak tunggu rayer baru nak mintak maap eheheh.. bukannyer dapat duit raya pon hahaha.. Any way selamat berpuasa kepada rakan2, maaf zahir batin!

oh yer jangan lupe bayor zakat fitrah sebelum solat raye heeehh ala baru RM7 jerk.. takkan beli juadah berbuka berabih puluh2 jengget bayor zakat fitrah pon x leh..heheh :)

Pwincess Mai Dzarin Syazalia's 1st Syomelicious Marbeles Buvday



An old posting heheh been bz lately.. dok bukak je bende nih tapi tak dan nak type pon. By the way alhamdulillah Mai Dzarin Syazalia truns 1 last week which falls on 30th July 2011. So cam biase laa papa and mama dia sebok dok prepare buvday for our little syomelicious pwincess nih.. kena plak gaji dah masuk pehh omak dia apo laie macam2 nak beli hahaha.. maklum laa anak pompuan heeh tapi yang digosok card papa dia gak.. x kesah laa untuk anak kan? erk aiyark hujun blan no duit raya laa close house hahahahar.. :P


Cam biase kek renbow.. takkan abang jer dapat adik pon nak gak baru laa adil

Nih ekceli jv skali ngan besday opah and mak u Ein, so Ein laa wakil heheh..

Oh ye abang dia si Payez pon alhamdulillah turns 4 last 2 months hehe sambut buvday dia kat skool dia hehe makan cake ngan kawan2 skolah dia hahah.. hmm this time around abang dia pon joins skali walaupon dia tau adik dia punya majlis dia pon nak gak hahah budak2 laa katakan yang penting alhamdulillah mereka sume dah membesar hehe.. anyway enjoy ler the picas.

Besday Gals :)

Check This out..

There was an error in this gadget