Tuesday, November 30, 2010

Mira Exo @ Dori2 Autoworks


Mira aku mula menjangkau umur 6 bulan lebey hmm dah pandai lari skrg nih hehehe.. untuk menambahkan kelazatan belari serta meningkatkan lagi respon pada sensor minyak untuk daya kemahuan pelanggan untuk mencapai kelajuan yang dikehendakkan, aku pon telah termakan racun anak sedara aku (aku kenal pon masa join kelab nih laa hahah) untuk throttle body serta senor minyak diberi sentuhan oleh En Shaiful dari Dori² Motorsports. Sebelum nih aku dah test exo zamsurvey yang lazat dan mencapai keinzalan aku bila aku menekan pedal minyak exo flat white nyer (dia dah upgrade second phase tukor cam pulley).

So untuk peringkat pertama.. err xtually aku dah buat setting nih kat janda lama aku dulu waja campro tuh. Tapi untuk tatapan umum aku post laa kat sini pasal aku bangge barang2 proton yang digunakan memang memeranjatkan aku hahaha :P


Nih adalah Throttle body exora. Cube perhatikan bebetul pehhhh MADE IN GERMANY tuhhh. Dengar ura2 lebey kurang cam bmw nyer barang heheh.


Ini ialah gambo ruangan henjen campro cps aku hehehe banyak wayar grounding hehe banyak ruang laie maybe leh masut Bolt on Turbo kut heheheheheh.


Dan ini hasilnyer heheh(xberani oo laju rase ringan jerk). Pedel tekan lebey kurang cam effort less laa heheh tekan siket dah pegi terutama throttle response yang lebih baik dari sebelumnya. Nih baru fasa pertama hehehe rega dalam RM90.00 untuk urusan ini. Leh laa ke kedai Dori2 Autoworks nih kat err Subang ape ntah nanti aku update locationnyer ar.. so far alhamdulillah xde problem lagi dan dah ramai geng cps dah buat bende nih hehe.

Friday, November 19, 2010

Cara2 berjimat kat opis



Dah nak penghujung bulan... keadaan pasaran matawang pon ditutup bercampur-campur dan kengkadang tuh merbahaya kepada bot-bot kecil. Dari dapur camping aku nih berhabuk kat rumah ye arr nak gi camping ntah bile plan punya plan.. last2 err x leh arr bini aku due blan nih truss cancel..disamping tong gas aku yang dah meningkat usianya.. lebih baik aku guna untuk masak makanan kat opis hahah at lease jimat siket perbelanjaan tengahari. Kali nih aku dan penunggu bilik seber memulakan operasi lunch jumaat nih dengan ala kadar jerk... tuh pon si Nusin join skali.. hahah kalo berjaya next week menu lain lak..



Menu hari ni Nasi putih + planta, sambal udang (siot xde udang aku ingat ade udang dalam tin... tipah tertipu) dan sardin. Hehehe slamat menjamu selera!

p/s: Nih kalo bleh aku nak tanam sayur hidroponik kat bilik seber nih.. paling sesuai tanaman strawberi, anggur mahupun salad haha.

Check This out..

There was an error in this gadget