Sunday, December 06, 2009

DIY: Install Tail Lamp & Polish my bimmer

Mission 1: Install Tail Lamp.

Upgrade my bimmer tail lamp to M5 version. Heheh my last wishlist for this year. Brought it at SNR Shah Alam.. kedai melayu emm kena arr tolong orang melayu buat bisness tapi cam biasa laa.. installation pon nak charge dah arr selling replica produt and told me bende nih memang cam nih.. ah janji pasang bayor cukup for them.. cannot laa like this bro.. cam ner melayu nak maju. Off with that i've decide to reinstall and do some modification siket. Minor modification, take out getah tepi lampu tuh then pile up with a few lines of double sided tape (3m). At last puas hati and test basuh keter check out air masuk ke idak.. walla... settle.


Mission 2: Wax & Polish my bimmer.

Since musim hujan lately, malas siket nak basuh bimmer nih. Asyik kotor jerk. Bile basuh jek.. petang tuh compem hujan hahah. So i've decided to apply wax and polish on the paint. Kalau hujan kotoran x melekat laa hahah.. Went to giant to purchase wax machine ermm baru RM80 ok arr for future. Balik je since that day was a shinny day so layan laa mengewax bimmer aku nih.. hmm massive work gak laa hahah penat dibalas dengan air coke 2 tin aku dapat free masa gi giant 13 tadi haha.. Bila dah siap parking lak kat luar kasi kering hahah.. then hujan huhu.. don't worry xde hal x kotor nyer heheh.. then siap test lagi time hujan lebat hmm puas hati.


mission accomplished !

No comments:

Check This out..

There was an error in this gadget