Friday, September 23, 2011

Mira Exo @ Kuala Terengganu ep1


Kami ke Kuala Terengganu lagi last long weekend untuk Family Vacation hehe. Cam biase laa ikut trip ECOM lagi anjuran Geng Wilayah Timur. GEER @ Gathering Exorians Eastern Reigon 2011 kali nih bukang saje nok jumpe member² disebelah pantai timur sambil makang kepuk leko malah tujuang ke sini untuk memeriahkan lagi bulan syawal ini dengan beraya bersama anok² yatim dari Rumah Tunas Harapan Darul Hilmi seramai 28 orang.

Kali nih kami bergerak solo dari Shah Alam ke Kuala Terengganu sehari sebelum kejadian. Bukan aper orang rumah teman nih nak syopping. Jadi sempat ler membeli belah kat Pasar Payang disebelah petangnya. Lagi pun trip ke Kuala Terengganu sebelum nih hanya direct ke KT jerk takde nak pusing mana-mana pun.So check in kat Hotel Grand Continental KT sekitar jam 3 petang.. nasib baik penumpang semua aku dah mengketedarah dah kat Gambang. Yer laa hari Jumaat nih kire cuti hujung minggu kat KT nih.. so tak berani nak baget laa ade kedai makan bukak ke idak.



Petang tuh lepas puas shopping kat Pasar Payang.. perhh dah banyak dah berubah kat KT nih jalan one way laa dan banyak² tempat tumpuan pelancong dinaik taraf ... comey2 belake.. hahah.. Kat Pasar Payang pon dan singgah 2-3 kedai tuu pon pasal nak tutup. Mungking rezeki kami, most of the shop bagi diskaun kaw² hehehe biase le kecek siket alhamdulillah dapat rega borong ade plak tuh nak bagi bisness opportunity lagi kat kami hehe.. tapi baget idok ler menyebelahi kami heheh... kat sini pon beli baju budak2 jerk.. paling menarik baju tidur diperbuat dari kain pelekat dan batik.. kreatif betul cari kat KL xde plak haha sini je ade..


Okeh.. settle semua ape lagi gi jalan² sekitar bandar KT. Hmm keter tak banyok senang siket memandu. Dari Bandar KT ke Pantai Batu Burok, Kuala Ibai and ntah  kemana lagi ehehe.. aku je banyak benti pasal nak amek gambor heheh.. We then decide to had early dinner since aku penat gilos driving heheh.. tapi sebelum tuh wife aku dah riki tanye kawan opis dia mana makan best.. so kawan dia thow out a few shops laa hehe apo laie dah ade GPS tekan aje.. hahah peh tuh ikut je dia arah jalan tuh.. For our dinner kami menyantap kat Selly Seafood.. location senang jerk.. bawah jembatan Kuala Ibai @ Masjid Terapung... pehhh.. teringat kembali kes keracunang kat Penang dulu.. so kali nih lebih berhati². Menarik kat sini ikang yang kami pilih semua dah disiangkan maksudnya ikan semua fresh laa.. ape lagi amek ikan sekor, ketam (aku yang ngidam) udang dan sotong, fames sini celup tepung laa ngan sayur kailan ikang masing, ayor + nasi goreng cine.. pehhh RM 61 jerk walauweii terbaek..




Dah kenyang back to hotel and aku plak nak gi mandikan mira hehe.. kotor laa x bley tengok hahah.. drop off diorang then aku gi basuh kete kat Mok Ngoh Car Wash.. hehe lame gok ngunggu sampai kul 10 lebey baru siap pasal yang basuhnyer se jerk hahah.. sambil tuh dia pasang radio THR kut pehhh layan hindustan... sambil ditiup anging bayu laut cine selatan hahaha.. Siap doh heheh ronde lagi hahah nak tengok night life kat pantai batu buruk.. huh ramai giler fixie.. rempit jalanan pon tak ramai.. Tengah malam baru masuk bilik hahaha.. set jam bangun awal pasal nak amek gambo dikala subuh nanti hehe..


Orite sambung bahagian ke 2 hehe.

No comments:

Check This out..

There was an error in this gadget