Wednesday, September 07, 2011

My Mira Exo Siri 1


Dah lame aku x khabor pasal Mira nih dah banyak mekap aku buat kat dia heheh.. ade ngan tangan sendiri ade ngan tangan lain hehehe... ape pon ce citer ce ceiter..


Nih ler Exoku dalam keadaan kategori stendet jerk. Just stendet accessories.. body kit wish(abis kat RM 700.. antara bodykit yang termurah aku dapat.. haha.. dengar citer kedai tuh dah bungkus) ngan Eyelid custom by Yaxan aku dapat rega kengkawan pasal dia nih dok sec 11 shah alam.. pak mertua aku kenal dia nih hahaha...err lain apo ek emm ade siket tune by Dori's Racing hehe (Throttle Body & Paddle adjustment) walauwei.. ringan oo.. abis kat RM 90 tapi puas hati hahah.. sekarang dengar citer rega dah naik kut eheheh..lain² masih dalam keadaan stendet mendet.


Boring pada tahap gaban asyik dok claim lampu headlamp yang berkabus ngan air.. Ni bukan salah proton tapi salah vendor laa.. ape nyer vendor laa problem tak solve lagi sampai sekarang asyik tukor² jerk. Last solution aku pegi perasapkan lampu nih @ smoked headlamp. Marbeles.. warranty kedai lifetime oo kalo masuk air gi jer kedai tuh balik dia akan betulkan balik. So far xde lagi dah masalah berkabus tuh hehe.. bertambah ayu si mira nih ade laa... Oh ye kedai nih kat pinggiran subang.. cost nyer hanya RM 80 .. antara yang termurah.. kedai lain cam haram harga mencarut... mau untung lebey tapi quality cam haram hahaha.. ade ke mintak sampai RM160 untuk lampu aku nieh haha bakar pakai oven laa pttuiii penipu betul.. hahaha enuff of that.. kalo nak tau leh pm aku hehe..

Ape lagi erk nak bagi cantik.. emm aku terpegun dengan keindahan led kat ICT shah alam.. cam ape ntah statement aku nih.. ok.. sejak dok tengok member2 EOCM dok mekap exo masing² ade yang pasang lampu lari², daylight mahupun lampu fast furious haha.. so aku gi laa jenjalan area kemuning nih maklum laa area kg mana tau kot² ade kedai accessori yang murah.. rega kedai abang dan kedai² adik abang long lain semua mencarut, last² jumpe satu kedai ni.. rega yang hensem bley custome ikut kehendak pelanggan.. ermm apo laie.. update lampu kecik aku ke LED kale putih abis kat depan dan lampu plate blakang.. peh tuh tambah siket lampu LED siap suis ala daylight kat front lip heheh ado laa gayo siket heheh.. cong ceng cong ceng dapat ler RM 80 hahahah.. ok gak ngan rega tuh... peh tuh amek wiper ala estima rega lam RM 55 kut sepasang hmm ok tuhh.. hehehe... dah jadi kedai accessori fav aku nieh heheh...

Oh yer no plate tuh aku tuko gak heheh.. rabak dalam 60 jengget depan blakang heheh.. tapi no nih antara yang terawal aku tukor hehehe.. ok bersambung lagi pada siri yang lain heheh..

No comments:

Check This out..

There was an error in this gadget