Monday, February 01, 2010

Penangan Ikan Baung


Minggu lepas since aku nak gi melantak durian, tetiba lak wife aku nih soh aku cari IKAN BAUNG. Pehh aku pon x pernah tengok ikan baung nih. So mula laa misi mencari since wife aku nih tengah bawak yang no 2. Kalo dah dia mintak tuh kalo x dapat kang payah laks. Ni dah jatuh dalam kategori mengidam laa. Cari punya cari..last2 aku try gak gi memancing kat stadium shah alam pagi smalam.Misi mencari dibantu mak aku ler... tanye tiap kedai hmm semua ikan laut. Dah ler ikan nih kategori ikan sungai setelah aku meminta bantuan pak google. Sampai kat satu kedai nih hmm dia jual ikan sungai.. tanye jer ikan tuh...alamak bang dah abis laa.. dia x leh janji ikan tuh ade ke xde minggu dpn hmm hampir putus harapan..

Skali kedai sblahnyer ade jual ikan sungai dari pahang hmm tanye punya tanye.. alhamdulillah ade.. time tuh dah tinggal 3-4 ekor je.. Rembat 2 ekor bawak balik ngan girangnyer. Aku roger si Awok nasib baik dia x kuar lagi. Awok pon janji nak tolong cari kat pekan beranang. Hmm jadi laa, balik wife aku senyum hmm trus dia prepare wat masak lomak ikan baung. Emm ikan baung nih anak ikan duri hmm rasa sedap gak ala2 patin gak.. layann... Hmm lepas nih ape lak dia ngidam.. jangan mintak2 bende ngarut dah laa.. soh tuko bimmer aku pakai evo ka masak gak aku hahaha..

4 comments:

Riezal aka Rezdrake said...

laa awat tak habaq.. Pasar borong selangor pun ada menatang ni.. serdang depan rumah maklong pun ada kolam jual baung ni... sib baik baung.. kalau tetiba toman ka sebarau ker.. payah gak.. :)

Ajonz said...

to be specific kalo leh dia nak ikan nih dari sungai negeri sembilan. ahahah since sungai dari negeri sembilan pon mengalir ke pahang kire ok laa tuh hahaha.. xpa next time aku roger ang

Mama Qiestina said...

seb baik die tak ngidam ikan arowana..kalo tak masak kooooooooo..haha.

kata sayang bini..ye dak?

=P

lynne nawawi said...

erm thanks ayang & mama atas usaha gigih mencari ikan baung ittew...alhamdulillah..tapi tak kick lah masak lomak hari tu coz pedasnyer tak cukup..since boleh cari kt pasar tani..next weekend bleh buat lagi..or ada ke sesiapa org negri pure yg nak tolong masakkan kasik kick?? ha ha

Check This out..

There was an error in this gadget