Monday, May 23, 2011

Jenjalan: A Famosa Resort Melaka


Another family weekend gateway @ Melaka. Kali ni bersama2 menyertai hari keluarga UPEN JPM hehe wifey nyer plan laa.. Bertempat di A Famosa Resort, kali nih penginapan kami kat Villa@ Rumah Banglo pehh ade kolam renang tuh.



Ok gak dengan biliknyer ade 4 beserta 2 bilik mandi cukup menepatkan 3 keluarga dalam satu rumah. Selain tuh dapat gak merasa masuk water parknyer... nak pegi saje2 isk mau pikir 2-3 kali heheh kalo ade event senang siket ape2 semua diuruskan oleh urusetia. Janji datang amek goodiebags.. melantak kambeng heheh... turut serta dalam acara sukan peh tuh gi layan pool kat Water World tuh pehh puas hati. Abis ngan anak2 sume pon layan je air tuh hahah. Walaupun hanya 2 hari 1 malam.. ape ade hal janji menarik dan terhibur.

Balik pulak.. ikut laluan jalan biasa.. saje tak nak amik highway nak tau gak ape ade dikawasan alor gajah sampai laa ke seremban.. dapat gak lihat permandangan kawasan2 ini. Maklum laa hari ahad mana ade kenderaan sangat so sunday drive laa ape lagi. Dalam pada tuh sempat gak aku singgah kat Cendol terkenal di Negeri Sembilan nih.. Cendol Leman Dawi.. perghh ni baru betul Pak Google Malaysia sikapnya yang peramah serta informasi yang dia keluarkan buat anda rasa nak tambah je cendol tuh.. memang free kalau nak tambah.. murah rezeki Leman nih.


1 comment:

Lynne Nawawi said...

epu @ upe lah..ayang, bukan upen

Check This out..

There was an error in this gadget