Sunday, October 25, 2009

Sunday Ride: Awek jogging pembakar semangat hehe..



Route : Sec 8 - SUK - Sec 4 - Sec 3 - Tasik Shah Alam - Tasik SUK - Masjid - Sec9 - Sec 8
Distance : 11:65 Avg Speed : 16.5 km/h
Max Speed: 30 km/h Time: 00.40.00
Tyre setting : Track & Road Tyres
Number of doggies : 0
Number of Awek: 2
Number of other Riders: 1 Riding Mood : rilex

Today aku try kayuh jauh siket. Biasanya aku akan lalu SUK / Sec 4 and pit stop kat bus stop depan IPK Selangor hahah lame gak laa aku tak ride nih. Since dah ade basikal sendiri and being motivate with rezdrake yang ride ke office so aku pon nak tengok aku leh ride sejauh mana. Previously selalu aku akan lepak kat Taman Rekreasi SUK aku decide teruskan ke Sec 3 hmm so far so good..traffic pon xde hal keter tak banyak so just teruskan ride aku.. proceed to sec 3 then ke roundabout sec 2 hmm not bad. Kayuh lagi lalu tasik then sampai roundabout masjid aku x berapa berani nak cross pasal keter sume laju giler.. demm..so aku proceed to Taman Rekreasi SUK.

Lepak for a few mins sambil ushar aweks2 yang syok berjoging heheh demmm... hmm then proceed home melalui masjid Shah Alam then layan lap kat depan Shah Alam mall kayuh lak kaw2 sampai ke bus stop IPK selangor. Hmm again not bad. Lepak jap situ cuzz umah aku nih berbukit so perlu tenaga yang cukup. Time lepak kat bus stop nih laa ramai yang dok ushar hahah dari jiran tetangga sampai laa ke forienger heheh..sambil tuh ade lak rider basikal racing hehe berumur gak.. lalu depan aku hehe siap angkat tangan and aku pon angkat tangan gak hehe bangge oo and respek orang tua nih still riding hehe.. Back at home.. basuh siket beskal nih haha dari beli terus pakai basuh pon x heheh kali nih je aku mandikan hehe.

Next week insyallah will try further more maybe lalu kompleks or try tasik sec 7 hehe.

4 comments:

Riezal aka Rezdrake said...

perghh dah mula blog pasai kayuh dah.. dahsyat .. 11.65 kilo for starting.. smart aa beskal hang

Ajonz said...

sebelum nih aku dah ride cuma x jauh. Lagi pon dah lama aku x ride.. ang tau laa selisih keta moto.. kena ushar ngan awek.. kena jelingan sinis bila aku tunggu kat traffic light. Haha btul kata ang syok oo naik beskal leh ushar orang. Kalo penat benti rilek.. aku pon tak tau leh gerak jauh cam tuh hahah..

beskal murah ja.. brand cikai ja.. janji ada gear leh kayuh dah laa.. hahah..tunggu aku nak setting rim bibir merah menyala cam ang hahah leh wat clan

lynne said...

hrm..bleh dikira ngan jari lagi berapa kali ayang gi cycling..he he

Ajonz said...

ceh.. ye laa nanti sy belikan beskal kat awk ye leh ride same2 haha

Check This out..

There was an error in this gadget