Friday, May 07, 2010

Melaka memang ade sejarah


Awal blan 4 arituh aku merantau ke Bandar Melaka bukan suka2 tapi atas urusan imigresen. Urusan yang aku rasa leh settle dalam 2 jam (konsep pejabat kerajaan laa) jadi 4 jam.. mulanya aku nak EL halfday jerk terus jadi complete EL. Banyak pengajaran aku belajar masa nak renew permit bibik aku nih dah laa nak wat kat shah alam pegawai tuh kate tak boleh pasal sticker nih kat Melaka je ade so kena ke sana sistem lom sync lagi gilo ape. Bila kat Melaka dia kata leh wat kat Shah Alam demm.


Dah ler overdue lak tuh ape menatang surat dia nak wat so kena kompaun. SOP emm bayor kompaun dulu peh tuh mintak kelulusan then baru leh renew permit. Dah ler nak tunggu bayor kompaun 2 jam and lagi 2 jam untuk permit (but nasib baik dah nak masuk waktu lunch so x sampai sejam laa aku tunggu). Gile betul laa. Pegawai bagi penerangan pon slow kenape laa x leh bayor skali gus senang citer xde laa lame sangat menunggu dah ler dtg jauh hahah.. tensen tol.


Enuff of that, since dah ada kat Melaka and aku pon dah malas nak balik awal, plak tuh dah tengahari so apa laie sambil menyelam makan asam pedas ler. So aku bawak ler bini aku nih had our lunch kat sana. Lepas lunch and since bukan hari minggu so aku merantau laa nak ushar Jonker Walk. Time tuh x ramai orang and parking pon senang dapat so apa laie jadi pelancong jap laa kat situ hahah.. Banyak kedai2 yang menarik dari kedai antik ke kedai baba nyonya and we've end up at Geographer's Cafe untuk menghilangkan dahaga.


Belum end lagi... sampai kat area taman buaya nampak lak orang jual barangan rotan hahah terpikir lak nak beli kuda kat fareez ahah tapi x jadi instead of that belikan rocking chair kat dia hahah suke si fareez bila dapat kerusi tuh hahah.. Reached home around 8 + along higway nasib baik x jem. Anyway tuu ler kali pertama Mira Exzora aku bertugas diluar kawasan hahah.

No comments:

Check This out..

There was an error in this gadget