Sunday, June 06, 2010

Meet Mira Exora

Bermula dengan post aku satu ketika dulu..

Proton Exzora - Test Drive

Petang tadi lepas balik dari OU ngan crocx tetiba lak rase nak gi tengok our malaysian first mpv. Since nak gi anto crocx balik so kitaorang gi ushar kat proton showroom sebelah giant 13. Masuk je there was a silver proton exzora. First impression hmm macam wish laa plak hmm x pe try masuk dalam.. bukak je pintu blakang.. pehh besor giler pintu nih... then duduk kat blah row tengah.. tutup pintu.. another impression.. pehh besor and luas giler mpv nih. very sapcious and selesa.. then nak try gak back row.. so try hmm leh tahan as an mpv. Legroom cam kancil. Kire ok as aku ni kaki panjang xde rase letih kalo travel jauh. Sandar je blakang hmm selesa. Next bukak booth blakang.. nampak sempit tapi adjust siket seat blakang siket hmm memang leh taruk 2 beg besor. kalo rexton turun je sume seat taruk kotak pun x lepas. hahah. Lepas ushar2 sume salesman pun datang citer sume then tetiba dia cakap "Kalau nak test drive pun boleh.. kita ade sebuah kat luar untuk di test.. citer kat dalam nih pun x best kalo tak rase cam ner keter nih"
more sotry:


ewah dah macam blog paultan.org lak hahah.

Alhamdulillah wife aku pon tengah carry yang no 2. Disebabkan bilangan penumpang aku akan bertambah so aku pon dok ushar laa mana mpv yang sesuai untuk keluarga. Dengan bimmer aku dulu memang puas hati tapi bila budak pon nak kena pakai baby seat laa tuu laa nih laa jadi keluasan keter pon agak sempit di tambah pula dengan kehadiran maid aku pon yang makin lama makin berisi so disini laa titik tolak permulaan misi mencari keter besor siket. Nak beli sedan emm ikut kemampuan aku takkan nak layan camry.. mahal ooo nak layan civic kaki aku ngan bini aku lak sangkut kat dashboard isk payah gak.


Hasil racun dari pak mak aku and bebudak opis aku yang menjadi pelopor memiliki exora aku pon ape lagi dengan memikirkan hutang yang tinggal dengan keuntungan bimmer aku yang aku jual alhamdulillah dapat gak memiliki exo nih. Sekitar blan 2 aku cuba mencari buyer bimmer aku at last member aku si Arin nih masih lagi menjalankan perniagaan keter terpakai. So aku pon tanye laa berapa dia berani amek? Hmm x sangka hasil mod yang aku wat kat bimmer aku dia berani amik RM31K dan settelkan utang sume untung kat aku dalam RM 6K kasi topap siket amek laa Exora H-Line.


Berkat 3 Jumaat aku uruskan jual beli keter aku hmm alhamdulillah hujung blan 3 aku selamat diijab kabulkan dengan Mira Exora aku hehe. First impression = "Besor" tuu jerk janji family aku selesa dan selamat. To set a mind to drive a mpv memang presure tol tapi disebabkan keter nih tinggi dan suspensi dari Lotus aku x kesah. Nak laju pi mana pon sampai gak kat situ gak tol dak?


Exo aku kali pertama aku test jalan jauh ke Melaka then next trip ke Perhentian lak. Terkini aku baru je pulang bercuti kat Cherating kali nih full load! including mertua aku. So far alhamdulillah takda apa problem ngen exo aku nih. Berkat sharing information dari forum EOCM - Exora Owners Club Malaysia banyak bende aku belajar dari pemilik² pesawat nih.

No comments:

Check This out..

There was an error in this gadget