Sunday, August 01, 2010

Mai Dzarin Syazalia



Alhamdulillah on the 30th July 2010 @ 2.10 pm my wife telah selamat melahirkan anak kedua kami. Kali ni seorang puteri seberat 3.68kg melalui csect. Harapan wife aku nak bersalin normal kali nih x berjaya baby still nak kuar kot tingkap hahah maklum laa baby zaman windows skarang hehh. Tapi at lease kami berdua dapat rasa laa camner keadaan sebenar dalam bilik bersalin.

Check in at 4 pm last thursday, tuu pon selepas pagi yang sama gi wat final checkup pasal memang dah due date dah pon. nearly 24 hrs dalam labour room dengan both of us dok suspend je memanjang. Kat situ laa kami belajar cam ner rase contraction, ape tuh epidural ape tuh this and that hahahah macam bersalin anak pertama lak hahah.. we cheer up ourself dengan gelak ketawa jer all the time hehe. Tengah hari jumaat tuh doc decide to go for c sect. Alhamdullillah around 2.10pm our peditriction Dr. Khoo came to congratulate me on our second new born baby gurl. Emm by the way aku x leh nak gi teman bini aku bersalin c sec heheeh. 1st time tgk second baby nih hahah nak tergelak pon ade heheh tomel and tembab. Lepas Iqamah kan anak gadis nih trus snap gambo dia..took his first picas tru daddy's phone and upload cecepat to FB haha. Alhamdulilah cukup sifat and both of them sihat walafiat.


Her bro datang smalam tgk adik dia.. pandai gak adik dia nih kenal suara abg dia hahah siap bukak mata cari mana dtg suara abg dia nih heheh..

2 comments:

Yus said...

kena pakai nama Mai yek..sebab keturunan sharifah.. aku ada sorang nama kawan Mai jugak.. mula2 pelik jugak tapi memang gelaran yek...

Congratulation bro.. harap dia sihat dan comel selalu...

Mama Qiestina said...

congrats fesulll!

hehehe.

tula kalo guna Mia lagi ayu kan :) tapi okla tu.panggil syaza kee?

btw baby syaza nak lalu tingkap gak cam abg diaaaa tuu..ehehe.kiss kan aku utk dia tauu.syomell gilee.

Check This out..

There was an error in this gadget