Sunday, May 24, 2009

Proton Exzora - Test Drive


Petang tadi lepas balik dari OU ngan crocx tetiba lak rase nak gi tengok our malaysian first mpv. Since nak gi anto crocx balik so kitaorang gi ushar kat proton showroom sebelah giant 13. Masuk je there was a silver proton exzora. First impression hmm macam wish laa plak hmm x pe try masuk dalam.. bukak je pintu blakang.. pehh besor giler pintu nih... then duduk kat blah row tengah.. tutup pintu.. another impression.. pehh besor and luas giler mpv nih. very sapcious and selesa.. then nak try gak back row.. so try hmm leh tahan as an mpv. Legroom cam kancil. Kire ok as aku ni kaki panjang xde rase letih kalo travel jauh. Sandar je blakang hmm selesa. Next bukak booth blakang.. nampak sempit tapi adjust siket seat blakang siket hmm memang leh taruk 2 beg besor. kalo rexton turun je sume seat taruk kotak pun x lepas. hahah. Lepas ushar2 sume salesman pun datang citer sume then tetiba dia cakap "Kalau nak test drive pun boleh.. kita ade sebuah kat luar untuk di test.. citer kat dalam nih pun x best kalo tak rase cam ner keter nih"




apalagi.. kami pun test drive laa.. start je enjen hmm ok cam waja tapi bila jalan aku dah tak rasa cam waja cam keter lain lak.. suspension sedap and lembut. hmm air cond row blakang sempoi.. sejuk gak.. lepas croc puas try.. turn aku lak hahah so aku pun layan heheh pickup ade of cuzz cps hmm aku test gear sume respon pun bagus.. brake emm abs.. mantap. Minyak pun menurut salesman 0.19 sen sekilo kire ok. Citer best dari salesman, keter nih dia test kat LPT siap boleh cucuh angin harrier lagi hahah estima x yah citer laa.. time tuh 180km/j. walauwei..




Overall hmm amat berpuas hati... cume stereng je nampak murah heheh kalo balut ngan kulit ok laa siket hehe. Dengar citer dari salesman ade nak kuar 1.8 nyer hmm menarik. Mesti banyak upgrade yang proton yang buat. Congrats to proton! Malaysia Boleh!

No comments:

Check This out..

There was an error in this gadget