Monday, August 16, 2010

Hartinie ..



Antara menu2 utama aku untuk berbuka dikala bulan ramadhan ini adalah ayam percik. Rata2 kat bazzar ramadhan mesti ade ayam percik. Since my mom tetiba hari nih nak makan nasi kerabu off cuzz mesti ade ayam percik hahah dia plak bagi tau nak cari klantanese food kat Restoran Hartinie sec 10 Shah Alam ade laa...So petang tadi kami pon pegi laa tuu pon dah dekat kul 6 lebey. For sure ramai gile orang like used to. Tapi kali nih x ramai sangat so ok laa tuh. Proceed with packing nasi kerabu yang hmm nak kata promising sedap pon tak terasa gak still kat Food Court Precint 9 nasi kerabu dia terbaik nampak fresh ingredients dia tapi sini tak sangat nampak cam simple jerk. Since misi aku kali nih nak cari ayam percik so dapat ler aku ayam percik tuh... Bila sampai tang chashier:

Mom: Kire nih sume..

Abe & Mek: Nasi Kerabu.. hmmm Rm 3.50 .... RM 5.00(ada daging)

Mom: Ayam lak..

Abe: Ni ayam cemana lak kire? ade 2 ketul nih?

Mek : Seketul RM 7.50

Abe: Ayam seketul RM 7.50 so dua jadi RM15.00

Me: Makkk aiii Mahal nyer.... Ayam Perkcik Yati (Kat Kelantan gile fames.. now ade cawangan kat Bangi/Kajang) Baru RM6.30 jer!!!

Mek: Yang biasa Rm7.50 yang besar siket RM8.00

Me: oooo makk aiiii lagi besar lagi mahallll!!! gile ape??? (beli seketul leh dapat sekor ayam)

Mom: Jom arr balik.. mahal bebenor.. patut laa tak ramai orang datang kalo idak dulu time bulan puasa sure ramai datang.

Abis sepanjang jalan aku membebel pasal ayam percik nih. Menu aku hari nih Nasi Kerabu RM3.50 + RM7.50 = RM 11.00 gile kambeng... kalo aku beli kat food court blakang opis aku baru RM 7.00 jerk.. pehhh cemana laa orang nak bersederhana ketika bulan puasa nih.. yang amik kesempatan orang yang meniaga yang kena pengguna.


Sedap bukan tara mana pun... lebih kurang same cam ayam percik yang peniaga2 lain jual kat bazzar ramadhan.. range price pon RM 3.50 - 6.00 cam tuh... Kepada tokey Restoran Hartinie Seksyen 10 Shah Alam, demo wat laa price check.. walaupon ambo nih bukei ore klate tapi ambo tetap rakyat Malaysia. Kalo demo jual rega berpatute ore mari slalu ye dok? (betul ke idak aku susun ayat nih hahah pok nik jange maroh deh!)


2 comments:

Yus said...

gilerrr dorang nih meniaga.. aku memang tak jejak dah ke situ..banyak kedai yang dah aku banned...

Aku g pasar ramadhan selalu bawak RM20 dapat 3 benda jer.. semua barang naik harga..nak-nak orang yang meniaga setahun sekali..laaaagi lah mahal...

Ajonz said...

hahah tuu la pasal. Tu yang aku wat posting nih mana tau kot ada yang nak search restoren nih leh baca review aku hahah.. Mentang2 laa dah lama bertapak kat shah alam rega cam sewa kat alamanda jerk hishhh

Check This out..

There was an error in this gadget