Thursday, November 05, 2009

Mengenal Alam Jin @ Opis Aku



Smalam for a first time aku follow bebudak opis aku buat bacaan yassin untuk mengusir anasir2 perosak yang berkeliaran kat opis aku nih. Ade lam lam 10 orang termasuk ustaz jemputan. Alhamdulillah semua berjalan lancar err nak kata tanpa gangguan tuh xde laa memang ade gangguan pun tapi suma "coobaaannnn".


Sekitar jam 8.20 majlis bermula. Bermula dengan Ustaz Nazri membaca ayat2 suci Al-Quran. Tapi sebelum tuh kami diberi taklimat tentang majlis nih. Cam ner nak berdepan ngan alam jin ni and cam ner nak tau bende nih akan menganggu kita bila majlis dijalankan. Semuanya diterangkan dengan terperinci. Surah 63-64 Al-An'Am(betul ke aku eja nih? korang cari sendiri) perlu dibaca sebangai pendinding seblum majlis bermula. 8.30 malam mula baca yassin kalo leh sekuat hati cam edan wat kat lam surau. pehh dia solo kat situ.. aku ngan azam kat sofa depan bilik md. Wakil yang lain ada kat tingkat 1 dan 2 serta GF. Dah selesai baca yassin, sorang² layan azan. Cewah dah lama aku x azan kuat² cam nih ehhe ingatkan nak wat cam p.ramlee dalam citer semerah padi haha. Azan bersambung-sambung jap aku jap edan jap azam sampai laa ustaz bagi tau soh berhenti. Kami pon berhenti. Selesai semua kami turun ke lobby baca doa selamat.

Time nih best siket. Dollah security guard malam, nampak cam lemah semacam. Aik? Muka penat macam baru lepas kena kejar ngan rotwiller jerk. Ruper2nyer sudah kena kaco hehehe. Next kitaorang sambung ke new wing.. hahah kat sini ustaz tuh habaq memang port depa haha lama dah depa port heheh.. ini berdasarkan ayat2 yang dibaca ustaz yang direspon oleh jin² terbabit haha.. Nih mesti kontraktor punya keja laa dok hantor jin tengok diorang nyer tender menang ke tak huahahha.. Upacara settle around 10 malam. Memasing yang berani jadi seram balik pasal nak kembali ke opis nak amik kunci laa nak melabur laa tuh laa hahah demm..


Sekitar 10.15pm...

Jonz: Jom chalo! singgah mamak japs. tapi kita turun tgk server room pintu tutup ke tak.

Edan: Jom!

Keluar je dari opis.. bulu roma dah naik demm.. pulak tuh edan tertutup lampu lobby.

Jonz: oiihh siot laa. Watpe tutup lampu lobby nih.

Edan: ala aku tersalah tutup laa. aku nak tutup kipas.

Jonz: meremang bulu roma dah nih oiii... jom gerak

menuruni tangga dari tingkat 3 ke 2.. nak sampai je tingkat 2 tiba-tiba satu lembaga hitam dtg melompat kat depan aku..

Hantu misai: HUARRGHHHHHHHH!!!!

Jonz: WARRGHHHHHHHH!!! (sambil aku menghayun tangan aku ke arah muka lembaga tuh)

Hantu misai: Hahahahah (berdekah2 gelak cam beruk cium kentut sendiri)

Jonz: !(#@$@!%@#$%#$% laa siot tol.. @#$@!$%@#

Edan: Hahahahahah..

Hantu misai: hahahahahahah

Jonz: aku rasa cam aku hayun tangan kena dagu ko haha nasib baik spec ko x pecah siot tol.

lepas dari tuh hilang terus rase seram.. bengong tol.. terus kitaorang lepak kat mamak... discuss pasal majlis tadi.

4 comments:

Yus said...

wah dasat korang..berani yek..apa jin notti bagi tahu..dia nak stay lagi ker nak pindah malam tu jugak..heheheh

Ajonz said...

berani kerana benar hahaha..

jin kata dia nak lepak tempat ko pasal banyak perfumme heheh bau2dia menariks

rinzzz said...

hantu misai tu sape faizul??!!

Ajonz said...

hantu misai = mahazan

Check This out..

There was an error in this gadget