Friday, August 28, 2009

Very Rumbu² Nandre My Darling

Around 2 pm ++ smalam wife aku call and she told me that dia on da way nak balik from penang. She add up lagi dia ade bawak balik barang yang aku pesan hahah. Aiseyman.. very² rumbu² nandre laa darling. Bukan takat 1 tapi 4. Aiyooma can't wait laa (sebut ayat nih sambil kepala pun pusing skali). So off from work around 4.45pm time tuh kat Putrajaya baru lepas ujan and all the way aku akan menenpuh hujan dan jem yang tahap dewa hahah. Around 5.30pm sampai umah hmm abis semua short cut aku ikut (next entry aku akan citer pasal route aku minggu nih). Emm around 6.00 pm wife aku sampai. Aku masih menanti barang yang aku pesan. Terus ke meja makan pehhh satu beg plastik kaler merah dalam nyer ade...

Tuu dia aih.. murtabak ayam 4 keping (1 bagi kat mertua 3 aku taram hahah), kuah kari ngan dal superb! pesal aku cakap superb? pasal nih mai jauh dari tanjung dan yang menariknya dari Restoren Hameediyah! Since kuah kari dah ada apa lagi kuah tuh aku sira atas nasi pehhhh.. xyah citer la dia punya feel masa aku berbuka smalam. Terasa kas² yang satu bungkuih depa boh lam kari tuh huihh.. nih kalo ada ayam ros huihh x tau laa la nak habaq lagu mana aih..


What so special bout this restaurant? restoren nih banyak kenangan bagi keluarga aku. Asal raya ke2 tak pun ke3 haa memang kami sekeluarga will have nasi beriyani + ayam ros + danging kicap+ sambai nyoq there plus murtabak to take away hahah. Family tradition dari arwah tokwan ngan tok aku sama² menjamu selera kat sini haha.Lain aku x yah cita laa hangpa kena pi sendiri tengok hahaha. Tapi kalo raya tahun nih aku dan singgah, aku akan update ngan picas and info!



3 comments:

Yus said...

wahhh..waktu tengah hari nih aku rasa boleh abis 5 keping..uwaaaa..perut aku berbunyikkkk

Ajonz said...

5 keping bleh je yus tapi herbalife ko tuh ko bagi je kat aku hahaha :P

lynne said...

eh kt pakcik gambar paling kiri tulah bie beli murtabak nih... dia specialise buat murtabak ayam jer..daging kt pintu sebelah...

Check This out..

There was an error in this gadget