Saturday, June 06, 2009

DIY For The Week - Reinstall Side Skirt

Side skirt aku dah tercabut akibat wife aku buat cam ner ntah layan divider. Tapi wat sementara tuh nasib baik skirt ni di ikat ngan rebet so leh laa tahan cume nampak org utara kata "landoq" @ kendur kebawah hahah. Hari demi hari dok tgk tensen gak. Hilang ke henseman bimmer aku nih hahaha.. So aku decide nak DIY reinstall balik side skirt aku. Barang yang aku perlu:

1. Double sided tape 3M - rega dalam RM 20++
2. Wireless screw driver untuk bukak and pasang balik skirting
3. A bottle of spirit haha nih utk cuci and buang semua tape lame.
4. Air secukup rasa untuk membasah tekak aku haha.
Memula aku cabut skirt tuh ngan gun kasi lobang siket then cabut skirt pelan² kalo idak kompem cat keluar. Next aku cuci and tanggalkan kesan kotoran degil haha dengan spirit. Dah clear semua aku bersihkan siket mana² yang kotor. Peh tuh kat skirting tuh aku tampal ngan double sided tape. Next step aku pasangkan semula skirt.
Sambil pasang peel off side lagi satu ngan penuh keyakinan. Beri tekanan siket kat skirt tuh untuk membantu tape tadi melekat pada body. Ikat skirt tadi dengan skrew. Then biarkan semalaman. lastly aku akhiri dengan tegukkan air yang menyegarkan hehehe. Siap!

3 comments:

edan rashid said...

macam pernah kulihat itu driller gun... ahahahaha

Riezal said...

fuhh.. keta berkilat..

Ajonz said...

edan: hahah aku pinjam nak wat mende ni laa tensen tol pakai aku nyer semput jek nak drill hahaha..

rezal: dah 3-4 minggu x basuh.. ari tuh je baru basuh ahah baru nak godek2 bimmer aku nih tgk mana patut kena repair balik.

Check This out..

There was an error in this gadget