Wednesday, June 03, 2009

Pengaruh Kartun

masa kecik2 dulu, dah nama pun budak memang laa suke tengok kartun.. tahun 80an x yah citer laa banyak kartun2 yang best. Masa keudara kartun tuh pun time sebelum gi main around 430-600 petang. Macam2 ada.. dari ultraman, he-man, voltron, mask, thundercats dan juge kartun yang aku suke dan dah upgrade ke wayang ialah transformers. Ramai dikalangan kanak2 ketika itu kalo boleh mesti ada satu atau dua action figures x kisah laa otobots atau decepticon. Tapi time tuh bende2 memang mahal and kite nih jenis kalo dapat sure kerek ngan member yang xde and member yang xde tuh dengki dan terus amik mainan tuh dan baling sampai pecah hahaha.. Tapi aku hmm xde laa nak merasa dapat beli hahaha.. ayah aku cakap buang duit laa nanti main je laa ape laa dan banyak lagi alasan stendet yang bakal diguna pakai oleh aku untuk anak aku nanti hahahah... senang citer sok dah keje ade duit sendiri arr beli laa.. Now aku pon mula mengumpul action figures transformers hahah..biar laa wife aku nak membebel janji aku puas hati hahah.

Sekarang nih dah dewasa.. still layan kartun hahah astro pon aku subscribe kartun gak.. best oo.. latest skali smalam aku beli merchandise transformers.. arr kali nih petronas yang wat.. slalu shell jek jual ferarri kali nih petronas jual barangan transformers.

Dengan modal 50 hengget aku dapat beli 2 helai t-shirt & topi. Cara nya agak mudah tapi kalo bebetul nak berkira aku tunjukkan caranya... ada 2 option.. 1. Isi minyak RM 30 then bleh beli baju tuh dan topi ngan harga RM 9.90 sahaja atau beli barang2 dalam kedai mesra sampai RM15 then semua barang tuh akan jatuh harge RM9.90 gak haha.. haa pilih mana satu.

Petronas Promo :

Transformers Wiki:

4 comments:

Yus said...

mak tak main kartun lelaki tu..mak layan Karkitos jer..ko tahu ke menda tu? Opss mak tua dari ko kan nok? lagi satu dulu masa mak kecik dulu mak layan citer Ninja..mak jatuh cinta ngan SASUKA..tahun 80an cite tu..opss ko tak lahir lagi kan?...

Ajonz said...

zaman wa mareo attack ade laa...

soBEH said...
This comment has been removed by the author.
soBEH said...

Hampeh..dah merata aku mencari t-shirt..semua sold out..last2 bengang punya pasal aku angkat cap jer..

Pilih punya pilih..aku amik logo Decepticons..sampai kat kaunter, ader ker akak tu tanya aku..awak nie jahat ker? !!!???? aku sound balik tak la kak..ati saya baik..tak bermakna saya amik cap nie saya jahat..

Pas bayar aku blah terus isi minyak. ENd

Check This out..

There was an error in this gadget