Saturday, May 16, 2009

Ron95 - Testing the Remainings

Today aku test balance minyak ron95 yang aku isi dari ptg khamis hmm.. dari rumah menuju putrajaya gi opis japs.. aku isi pon kat petronas precint 11 pasal nak try dpt 150KM for total journey.Jarum minyak show still ade 1/2 lagi (dari satu takuk ke empty) so aku drive cam biasa.. shah alam - putrajaya melalui LDP and here are the results:

Route: Shah alam - LDP - Putrajaya
Tank: 1/2 (last takuk ke empty) and start menayala lepas petronas equine gateway.
meter shows in kilo: 105 KM - dr umah and kat petronas equine gateway dah 128 KM.
Fill amount: RM20.00 = 11.4 Liter
Top Speed: 130Km/j
Avg Speed: 60-90 Km/j

Comments: kalo ikut calculation keter aku probally running RM0.12 sekilo emm well jimat gak laa. Dulu aku dapat RM0.15 sekilo.. Kali nih dapat price cam tuh maybe aku driving in "sport" mode kalo "eco" mode maybe leh dapat RM0.10 sekilo emm tuu pun nak kena kuar opis awal giler laa hahahah... well nak kena try laie maybe ngan full loads ka.. will try end of this month pasal nak balik teluk intan.

No comments:

Check This out..

There was an error in this gadget